Det iranske folk skremt av sine ledere

Som vi leste i helgens leder, holdt Irans president en TV-overført tale, der han sier at Israel er ”en kreftsvulst som snart vil bli utslettet.” 
Det var under den årlige iranske Quds-dagen han forsikret om at ”det sionistiske regimet og sionistene er en kreftcelle.  Selv om en eneste av dem blir tilbake i en tomme av (palestinsk) land, vil denne historien (om Israels eksistens) gjenta seg.” Minnedagen ble stiftet for å huske med sinne at Israel fikk suverenitet over Jerusalem.
Israels ledelse, og politiske partier generelt, er selvfølgelig splittet i spørsmålet om hvorvidt Israel skal angripe Iran for å hindre dem i å nå sitt mål, som er å få atomvåpen. Noen mener at det beste Israel kan oppnå er å forsinke Iran, mens andre mener dette er nok. I 1981 da Israel angrep Iraks atomreaktor, var en forsinkelse alt som skulle til.
Andre mener at et angrep vil være ødeleggende eller skape splid mellom Israel og landets største allierte, USA. Men Israels ambassadør til USA, Michael Oren, sier ifølge Israel Today at det ikke vil bli noen slik splid.
«Hvis Israel til slutt bestemmer seg for å handle mot Iran,» sa han, «så vil vi få bred støtte fra det amerikanske folk, og fra den amerikanske kongressen.»
Channel 2 News hadde et spesielt intervju med en iransk kvinne på telefon fra Teheran sist fredag. Kvinnen brukte dekknavnet «Shaharanz,» og fortalte at også iranerne er skremt. For det meste av sitt eget regime.
Kvinnen sa på farsi at flesteparten av alle de millionene som marsjerte i gatene og demonstrerte for Israels ødeleggelse «ikke aner noen ting om hva «Quds-dagen» er.»
Hun fortalte at iranerne blir tvangsforet med nyheter, sterkt farget av regimet, i den grad at mange av dem ikke en gang visste noe om det store jordskjelvet i Iran sist uke.
«Folk tror det de blir fortalt,» klaget Shaharanz. Hun slo fast at regjeringen i Iran fyller folks hoder med «meningsløst hat til Israel.»
Israel og Iran var tette allierte i regionen før den islamske revolusjonen i 1979, skriver avisen. Mange israelere og iranere tenker tilbake på denne tiden med glede, og som Shaharanz tror folk at dette fort vil bli godt igjen bare Iran får et annet styre.
IsraelToday.co.ilStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: