AUF'ere viser sitt jødehat

Det var visst ikke bare på Utøya de fikk luftet sitt raseri mot jødene, de unge fremadstormende sosialdemokratene. I Hamar Arbeiderblad skriver journalist Hege Engdal Næss i dag denne skremmende, men ikke overraskende reportasjen. Vi har lagret faksimile for dokumentasjonens skyld.

Fakkelmarkering i Hamar hver kveld, og opphetet israeldebatt på nettet
AUF-ere hetser jøder på Facebook
«Jævla jøde horer, skulle ønske Hitler kunne kommet tilbake og dusjet dere litt mer», skrev en AUF-er på Facebook. Mange har reagert på at Ap-politiker Khalid Haji Ahmed var deltaker i debatten.
Hamar
Da et medlem i AUF la ut statusoppdateringen om «jævla jøder» i går ettermiddag, tok det ikke lang tid før reaksjonene nådde HA. For i kommentarfeltet kastet flere AUF-ere seg på med utsagn om at jødene skulle brennes, og da den profilerte Ap-politikeren Khalid Haji Ahmed ble med i debatten, tok han ikke avstand fra holdningene. Ahmed skrev to kommentarer som ble oppfattet som støttende. Selv føler han seg misforstått.
– Jeg snakket med dem på ungdommelig språk, men det er ikke støtte, men tvert imot min måte å irettesette dem på, sier Ahmed.
Sladdet språkbruk
Det ungdommelige språket er av en sånn karakter at HA ikke vil gjengi kommentarene.
– Jeg kjenner ungdommene, og må kjefte på dem på en måte som de forstår. Dette er ikke ros, men Khalid-kjeft. Jeg prøvde å si «Uff, lykke til, da, hvis du vil gjøre så dumme ting», sier Ahmed.
Han tar nå fullstendig avstand fra Facebook-statusen.
– Jeg møtte guttene i byen etterpå, og da forklarte jeg dem at de ikke kan skrive sånt. Jeg forklarte at det blir som si «jævla kristne» eller «muslimer er terrorister». Du kan ikke ta ett folkelag under ett. Det fins uskyldige jøder i verden også, sier Ahmed.
Fakler for de døde
Han påpeker at det under markeringen foran Triangelgården lørdag ble tent fakler for de døde på begge sider av Israel/Palestina konflikten.
– I min appell poengterte jeg at vi tente 71 fakler. Tre av faklene var for dem som døde i Israel. Det viser at jeg er opptatt av å markere avsky mot vold, og minnes de døde på begge sider, sier Ahmed.
helt uakseptabelt
Gruppeleder Gry Veronica Engli i Hamar Ap, der Ahmed er kommunestyrerepresentant, syns ytringene på Facebook er uakseptable.
– Det er veldig grove påstander og grov språkbruk. Jeg tenker at de er sinte og kjempeengasjerte, og det har jeg forståelse for, men de må finne en annen måte å uttrykke seg på, sier Engli.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: