Antisemittismen øker i Europa

Holocaust-minnesmerke på Rhodos nedtagget med hakekors  29. oktober 2012
Holocaust-minnesmerke på Rhodos nedtagget med hakekors 29. oktober 2012

Den europeiske jødiske kongress (EJC) konkluderer med 30 prosents økning i antisemittiske handlinger over hele verden i 2012, ifølge en årlig rapport organisasjonen offentliggjorde søndag i samarbeid med Tel Aviv universitet.
Studien setter økningen i forbindelse med de økonomiske problemene i Europa, og et dødbringende angrep på jødiske skolebarn i Toulouse i Frankrike i fjor. Dette skriver Times of Israel.
«Det ser ut som at angrepene i Toulouse har hatt motsatt effekt enn hva man skulle tro,» sier EJCs president Moshe Kantor, «for mens man skulle tro at disse angrepene skulle sjokkere folk, virker det som om terrorgruppene blir ansporet til å ta større sjanser.» Uttalelsen ble gitt under en pressekonferanse om antisemittisme på Tel Aviv universitet, og flere angrep over hele Europa ble nevnt som eksempler.
Ungarn ble nevnt som det mest foruroligende landet med hensyn til økning i slike trender. Man ser en «sammenheng mellom oppslutningen til ekstreme høyrepartier og det høye antallet antisemittiske manifestasjoner. Det forekommer vold og vandalisme.»
Også i Hellas og Ukraina er det en lignende utvikling med økende oppslutning til ekstreme partier på høyresiden, som med sin antisemittiske og anti-israelske retorikk tydeligvis har bidradd til angrep.
Tel Aviv universitet sa at 686 angrep ble notert i 34 land. Dette omfatter alt fra fysisk vold til vandalisering av synagoger og gravplasser. I 2011 var antallet 526. Den sterke økningen kommer etter en roligere toårsperiode.
«Vi bør gjøre alt som er mulig for å snu disse negative trendene. Det trengs en nulltoleranse for rasisme,» sa Kantor videre. «Vi henvender oss til ledere i Ungarn og i EU og ber om høringer i relevante komitéer. For denne utviklingen kan simpelthen ikke fortsette.»
EJC sier i en pressemelding at organisasjonen har skrevet til presidenten i Europaparlamentet, Martin Schultz, og bedt ham igangsette høringer i parlamentet, og få i gang offisielle og jevnlige målinger av utviklingen på dette området.»

Støtt SMA

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644