‘- Antisemittismen har endret karakter

‘- Det går en svært tynn grense mellom antisionisme og antisemittisme, og man skal vare seg for å krysse den, sier Dan Poraz.
Poraz er førstesekretær og nummer to ved Israels ambassade i Oslo, dit han kom for en måneds tid siden. Opprinnelig var han arkitekt, men søkte seg i fjor over til diplomatiet.
– Slik har jeg fått oppfylt begge mine store ungdomsdrømmer, sier den 32 år gamle israeleren, som mandag var på besøk i Stavanger.
Den siste tiden, ikke minst etter terrorangrepene i Paris i begynnelsen av januar, har den voksende antisemittismen i Europa fått mye oppmerksomhet. Den bekymrer selvfølgelig også Israel og israelerne: – Utviklingen er alarmerende. Ansvaret for sikkerheten til de jødiske innbyggerne i Europa, ligger naturligvis i Europa, hos europeiske regjeringer. Men bekymringen er stor også i Israel, vi har jo sterke forbindelser med de jødiske samfunnene i Europa, sier Dan Poraz.
Les mer i AftenbladetStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: