Tysk dom likestiller anti-sionisme og antisemittisme

I en oppsiktsvekkende og enestående dom i Tyskland settes det likhetstegn mellom anti-sionisme og antisemittisme.
Under Israels krig mot Hamas i fjor sommer var det demonstrasjoner mot Israel i hele Europa. Aggressive mennesker, mange innvandrere fra Midtøsten, ropte slagord som «død over jødene» eller «jøder er griser» uten at dette har fått store følger de fleste steder. Toleransen er stor når det gjelder hat mot jøder.
Men i en dom i Essen har nå en dommer dømt Taylan Can til betinget fengsel med en prøvetid på tre måneder, og en bot på 200 Euro. Bagatellmessig, men dog en dom.
Can er en kjent antisemitt, og i København ble han i sommer filmet mens han ropte «død over jødene» og «Hamas, Hamas, jødene til gasskammeret». Han hevder hardnakket at han ikke er antisemitt, men «kun anti-sionist.»
Demonstrasjonen i Essen var helt ute av kontroll til tross for store politistyrker, og en gruppe brøt ut fra demonstrasjonstoget og hadde kurs mot en lokal synagoge. Det er denne demonstrasjonen han ble dømt for. Her viser videoer at det var en sterkt fiendtlig stemning, og det ble kastet steiner fra denne demonstrasjonen mot en liten gruppe som demonstrerte til fordel for Israel.

http://www.youtube.com/watch?v=9w6glftNC0Q

Det ble viftet med tyrkiske og palestinske flagg, og en broket gruppe unge menn sang «Hitler» og «død over jødene». En muslimsk rapper fra byen snakket inn i kamera og sa «jødene fornærmet oss, man, dette er crazy stuff.»
Dommeren sa i en uttalelse til avisen Die Welt at «sionist» i denne sammenheng er antisemittenes kode for «jøde».
Nathan Gelbart, som er advokat og leder for Keren Hayesod (Samlet Jødisk Appell), sier at dommen bekrefter det jødiske rettslærde har sagt i årtier. Han sier det er «en modig dom» og at den utvilsomt vil vekke stor oppmerksomhet, «spesielt blant dem som hevder at de ikke har noe imot jøder, men bare mot sionister.»
Han sier det er mange politikere over hele det politiske spekter som bruker ordet «sionist» for å uttrykke hat mot jøder, men uten å risikere rettsforfølgelse. Han tviler på at saken, som er anket, vil bli stående. Hersker det den ringeste skygge av tvil om at det er hat mot den jødiske minoriteten, vil saken tapes.
«Vi har en antisionist-industri over hele Europa som lever på retten til å spre hat, ved å bruke ordet «sionist»,» sa han.
Times of IsraelStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: