Amazigh-aktivist med befriende synspunkter

Malika Mazan
Malika Mazan

Den marokkanske Amazigh- (berber-) aktivisten og poeten Malika Mazan uttrykte sin sterke støtte til Israel og jødene i et intervju på den marrokanske radiostasjonen Medradio den 19. september.
I intervjuet sier aktivisten, som også er poet i hjemlandet, at araberne burde «holde seg til sine egne grenser.»
Det er sjeldent at mennesker så åpent og så offentlig uttrykker sin uforbeholdne støtte til jødene og sionismen, men ikke desto mindre befriende.
Man kunne være fristet til å leke med tanken på hvor uendelig mye bedre verden hadde vært om flere hadde hatt et så knivskarpt syn på disse sakene. Vi ser det motsatte fra topp til bunn i de aller fleste sammenhenger. Fra president Obama som ikke før hadde blitt president, dro til Kairo i et febrilsk besøk på å varme islamske ledere, uten synderlig hell. Han oppnådde antagelig det stikk motsatte av det intensjonen var, nemlig respekt og anerkjennelse.  Og ned til våre egne skytteldiplomater som reiser verden rundt for å skape fredsavtaler i Sør-Amerika, Asia og selvfølgelig Midtøsten. Her skulle de nok gjerne deltatt mer, men de katastrofale resultatene av Oslo-avtalen har antagelig blokkert alle muligheter for en tid.
«Vi har aldri hørt at jødene historisk sett levde i Alaska eller Australia. Historien og samtlige religioner vedgår at jødene bodde (i Palestina.)»
Hun sa videre at alle nasjoner har retten til å etablere sitt eget hjemland. «Du kan ikke forvente at de skal etablere hjemlandet sitt på månen,» sa den frittalende poeten. «De har rett til å returnere til hjemlandet sitt.»
Det er MEMRI som har oversatt klippet og publisert det.
ARABERNE ER UNDERTRYKKERNE
Aktivisten påpekte at det er araberne, ikke jødene, som er undertrykkere i området. Man kan si dette er noe alle vet, men verden har likevel kommet så skjevt ut å kjøre at sier du i 2014 i for eksempel Norge, at det er slik, så får du antagelig alt som kan krype og gå av politikere og mediafolk, imot deg. Nærmest på samme sett som du får svenske kulturpersoner, politikere og medier imot deg om du hevder at en afrikaner er svart. Eller om du sier at keiseren er naken.
«Araberne vil at deres hjemland skal være på andres bekostning, selv andres eksistens blir truet. Sånn sett er araberne mer «sionistisk» enn jødene … Om araberne hadde noe selvrespekt, skulle de holdt seg innenfor sine egne grenser. De skulle holdt seg innenfor den arabiske halvøy, innenfor Hijaz, for å være presis.» (Et område vest i det som i dag er Saudi Arabia.)
ANGRIPER DEN ARABISKE RASISMEN
Aktivisten tok virkelig fatt i den arabiske, svært velkjente rasismen. «Araberne kan fortsette å drømme om at de er en overlegen rase. Araberne anser seg selv for å være det utvalgte folket. Kjære Gud … Er det sionistene som er fiendtlig til araberne, eller araberne som er fiendtlig mot alle frie mennesker?»
ANGRIPER SEX-BARBARIET
Hun gikk også i strupen på den barbariske praksisen med misbruk av småjenter i regionen.
«Jeg ville aldri tillate meg selv å underkaste meg den barbarismen som er praktisert i Midtøsten i religionens navn, og for å forsvare hellige steder. De bruker religion for å få småjenter til å tilfredsstille sine behov med,» avslutter Jerusalem Post sin artikkel med.

Støtt SMA

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644