NRKs forslag til redning av verdensfreden

Fredrik Solvang leder folkeopplæringen i NRKs debattprogram den 3.10. 2024. Bilde: Skjermdump fra NRK.no.

Torsdag 3. oktober arrangerte NRK et seminar med folkeopplysning i form av en debatt, der deltakerne snakket til det norske folk om hva de tror motiverer de forskjellige aktørene og hvordan man skal unngå at en storkrig bryter ut i Midtøsten.  Det var som forventet bare den nevnte region det hele dreiet seg om og ikke Europa, hvor faren er minst like stor.  Nettdebatten NRK inviterte til, bar preg av at publikum var godt forberedt til å bidra med det de har lært av NRKs nyhetssendinger om terrorkrigen mot Israel gjennom et helt år.  Allerede ved introduksjonen av debatten antydet NRKs programleder Fredrik Solvang hvem som til sist er ansvarlige for terroren:

«…  og vi skal også høre fra sjefsforsker ved Forsvarets forskningsinstitutt Petter Nesser,  som skal snakke om faren for terror også i vesten når Israel slår ned Hamas og Hezbollah».

NRKs «folkeopplæring» sluttet uten at vi som betaler NRK-lisensen med tvang, fikk noe svar på hva som skal til for å unngå en storkrig.  Vi ble sittende igjen med inntrykk av at det ene og alene er Israel som sitter med nøkkelen til en fredelig løsning (Netanyahu hører jo ikke på Biden).  NRK greide ikke å frigjøre seg fra gammel praksis med å fylle opp deltakerlisten med de samme kommentatorene og debattantene, som i årevis har vært med på å gjenta samme mantra og skape og holde ved like det fiendebildet av Israel vi alle kjenner fra NRKs nyhetssendinger.

Når det gjelder Israel, ser det ut til at NRK helt har avskaffet den kontradiktoriske journalistikken, som går ut på å presentere en konflikt med representanter som er i stand til å forklare standpunktene på begge sider av frontlinjene.  Derfor ble det bare en oppramsing om de involverte aktørene fra stater til terrorgrupper, som enkeltvis eller i grupper har rottet seg sammen mot jødestaten, og heller ikke her fikk man med alle.  Men kanskje det skumleste og mest avslørende ved dette debattprogrammet var å få konstatere at presumtivt oppegående folk er livredde for å si det de inderlig godt vet er sannheten.

Det vi fikk servert, var som ventet en kunstnerisk dans på eggeskall.  Det ble omhyggelig unngått å referere til Iran som verdens verste terrorregime, Hezb’allah ble ikke nevnt som en terrororganisasjon som okkuperer Libanon, og Hamas’ «grunnlovs» fasttømrede mål om å utrydde jødene og Israel ble ikke nevnt.  Vi er redd for at budskapet kan bli oppfattet som støtte for dem som kommende mandag den 7.10 skal delta i «minneseremoni for oktobermassakren» i regi av Hamas’ venner i Norge.

Seerne ble også servert en underlig inndeling av Midtøsten etter de enkelte aktørers venner og uvenner.  Faktum er at det ikke på noen måte er tilstrekkelig å ramse opp hvem som støtter hvem i Midtøsten.  Det gir bare et falskt bilde av det som virkelig skjer.  Likeledes er det et falskt bilde av konflikten når man later som om det jødiske folk er inntrengere og kolonister som europeerne prakket på araberne.  Både NRK og deres utvalgte debattanter burde vite at det er jødene som er urfolket i landet Israel, og at det var europeerne (romerne) som fordrev jødene fra sitt fedreland etter å ha massakrert de fleste av dem.  Jødene har aldri gitt avkall på landet sitt, og de har aldri vært helt fraværende fra Israel i løpet av de siste 2000 år.

Jødenes forsvar av sitt fedreland er langt ifra en følge av amerikansk våpenhjelp og pengestøtte.  Det er en nødvendighet som følge av den ekstreme forfølgelsen de historisk har vært utsatt for, i særdeleshet fra Europa, men også fra arabere og andre folkegrupper i regionen.  Denne forfølgelsen har ikke tatt slutt.  Jødehatet som florerer blant folk som aldri har sett en jøde, har ingenting med hjemvendelsen til Israel å gjøre.  Det er en mental skavank som har rammet mennesker som selv mangler evne og ryggrad til å innse at det ikke gagner dem å utnevne jøder til syndebukker for feil og mangler de selv begår og har.

Debatten i NRK greide ikke – og hadde kanskje heller ikke til hensikt – å skape klarhet hos folk om hva som skal til for å unngå storkrig.  Vi skal derfor gi noen hint om tiltak som tidligere har vist seg effektive i kampen mot terrorisme.  Det er ikke mange år siden vi hadde alvorlige innslag av terror i Europa, som ikke hadde noen tilknytning til Midtøsten eller Israel.  Da var store og sentrale land som Tyskland og Italia sterkt rammet av terroristorganisasjoner, kjent som Baader-Meinhof og Røde brigader.  Ingen av disse var rettet mot jødene og ingen av dem var støttet av Iran, Tyrkia, FN eller av EU.

På 1960- og 70-tallet var det Sovjetunionen og dens allierte stater i Øst-Europa som ledet an i organisering og finansiering av terror i Europa.  Den terroren tok slutt i det øyeblikk Sovjet-imperiet og dets vasallstater brøt sammen og den økonomiske støtten og våpenforsyningene opphørte.  I Midtøsten ser vi en klar parallell til oppblomstringen av terrorisme slik den var ledet, politisk støttet og finansiert i Europa.  Den store forskjellen ligger i det ekstreme omfanget som støtten til terror mot jødene har fått.  Dette har kommet som følge av nærmest ubegrenset tilgang på penger og våpen, som det voksende antallet av slike organisasjoner har tilgang til både fra land i Midtøsten og fra Europa.

Viktig er også den nærmest unisone politiske støtten som «verdenssamfunnet» har funnet det opportunt å gi arabiske og andre islamske terrorister, ikke minst gjennom FN.  Et grotesk eksempel på den internasjonale støtten til terror mot jødene finner vi i kanaliseringen av økonomisk og politisk støtte til terrorister og deres voksende nettverk av organisasjoner som vestlige myndigheter, inkludert norske og andre europeiske, kanaliserer gjennom sine «humanitære» organisasjoner.  Der blir terrorfinansiering kamuflert som kamp for menneskerettigheter, nødhjelp og annen «humanitær» bistand.  Her fremstår antisemittismens hovedkvarter FN og dens politiske aktivister som en alvorlig trussel mot Israels eksistens, på linje med regimet i Iran.

På samme måte som finansiering av den politisk inspirerte terroren i Europa forsvant vil også den ideologisk begrunnede terroren mot den jødiske staten og det jødiske folk forsvinne om det settes en stopper for finansieringen og den politiske og materielle støtten til terroristene og deres organisasjoner.  Det er dette som må til for å unngå enhver form for krig i Midtøsten og andre steder.  Dette burde NRK ha fortalt sine seere istedenfor det rotete og uforståelige bildet som ble tegnet under debatten.  I stedet sitter man igjen med inntrykk av at hensikten med denne debatten var vel så mye å tilsløre realitetene og forvirre seerne som å vise hva som skal til for å unngå storkrig i Midtøsten.

La oss her minne om at det tok om lag tre år for USA sammen med 72 allierte land å knekke IS etter en omfattende krig med et ukjent antall drepte sivile.  I dag er det Hezb’allah, med om lag 150.000 betalte terrorister, som regnes som den mektigste terrororganisasjon i verden. Hezb’allah okkuperer ikke bare hele Libanon (uten at noen våger å si det høyt), men har også deltatt i massedrap av blant annet uskyldige sivile i Israel, og uskyldige sivile i Libanon og Syria.  Hele verdenssamfunnet burde faktisk stå last og brast med Israel i kampen mot terrorregimet i Iran og dets barbariske terrorgrupper.  Da ville hele verden ha blitt et tryggere sted for alle.

Støtt SMA

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644