Viseordfører, selv vansiret etter brannbombe, besøker terrorofre

Avner Shapira og Dov Kalmanovich
Avner Shapira og Dov Kalmanovich

A7 forteller i dag i en interessant reportasje om Jerusalems viseordfører Dov Kalmanovitch som besøker den 11 år gamle Ayala Shapira (SMA skrev om henne her…). Ayala ble angrepet av en arabisk terrorist med brannbombe, og ligger nå hardt skadd på Sheba Medical Center. Kalmanovitch ble selv angrepet med brannbomber under den første såkalte intifadaen som varte fra slutten av 80-tallet til begynnelsen av 90-tallet, og fikk 75 % av kroppen skadet av flammene.
Også Ayalas far ble skadet av Molotov-cocktailen som ble kastet inn i bilen de kjørte langs veien like ved Ma’ale Shomrom i Samaria. De to arabiske terroristene som utførte angrepet ble arrestert samme kveld av en elitegruppe i det israelske forsvaret, Duvdevan.
Som talsmann for Foreningen for terrorofre har Kalmanovich besøkt hundrevis av familier til skadde og drepte, men han vedgår at denne hendelsen går innpå ham mer enn vanlig.
Grunnen er at Shapira ble rammet av en brannbombe på samme måte som ham selv, og at Ayala, i likhet med ham selv, fikk alvorlige brannskader, og må igjennom en lang og smertefull restitusjonsperiode.
«Jeg ønsker henne god bedring og at hun blir fullstendig rehabilitert i veldig nær fremtid,» sa Kalmanovich til avisen. Han prøver å trøste familien med at det er mulig å vende tilbake til et normalt liv selv etter et slikt grusomt angrep. Ayala gjennomgikk en vellykket operasjon lørdag, og situasjonen hennes vurderes nå som stabil. Familien henstiller til offentligheten om fortsatt forbønn for jenta.
«Det er vanskelig å tro på det når du sliter med brannsår. Det er en lang rehabiliteringsprosess, med fysiske så vel som emosjonelle utfordringer, og det er også vanskelig rent estetisk,» sa viseordføreren.
«Men når jeg, med 263 % nedsatte funksjoner, kan leve nesten helt normalt, så er jeg sikker på at vår helt Ayala vil komme tilbake i full virksomhet, og leve et normalt og lykkelig liv,» sa han etter et besøk hos Avner Shapira, Ayalas far. «Jeg kunne kjenne at de har styrke og optimisme. De er veldig gode mennesker, og deres store åndelige styrke kommer til å være en viktig del av helbredelsesprosessen.»
Viseordføreren hadde også noe å si om sikkerheten. Han mente det man har sett nå i de siste månedene «på alle måter» er en intifada. «Intifada betyr en nasjonal oppstand. Barn som hører oppfordringer og tar dødelige våpen i hånd, som Molotov-cocktail er, eller angrep med biler slik vi har sett i Jerusalem – det er en intifada,» sa Kalmanovich. «Sikkerhetsmyndighetene er nødt å ta hintet, slik at de nødvendige verktøy kan tas i bruk for å få bukt med dette opprøret.»
Også Avner Shapira kritiserte myndighetene etter angrepet. «All denne behandlingen av det som hendte som om det var en kriminell handling – ideen om å behandle unge forbrytere som kaster bomber mot biler, som kriminelle, er et fundamentalt feil konsept.»
Leder for det politiske partiet Otzma Yehudit, dr. Michael Ben-Ari var på stedet hvor bilen med Shapira ble angrepet, og fant ut at datteren hans gikk på samme skole som Ayala.
«Regjeringen har noe av skylden i denne saken,» sa Ben-Ari. «Fordi enhver som løslater en terrorist egentlig sier til ham at «dere er ikke mordere. Dere er frihetskjempere. Drep jøder, sett fyr på jenter, spreng busser og gå hjem. Fordi dere er frihetskjempere.»
A7Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: