Islamistisk terror ødelegger barn

Ayala Shapira, 11 år og offer for islamistisk terror
Ayala Shapira, 11 år og offer for islamistisk terror

Ayala Shapira, 11 år, er hardt og kritisk skadd. To politimenn ble stukket ned i Jerusalem dagen etter.
Elleve år gamle Ayala Shapira slåss for livet etter et angrep med brannbomber. Hun var med faren sin i bilen der de kjørte mellom Ma’ale Shomron og El Matan tidlig torsdags kveld, da terrorister kastet en Molotov-cocktail inn i bilen og satte den i brann.
Ayala ligger nå i koma og blir holdt live med respirator, med tredjegrads forbrenninger på mer enn halvparten av kroppen. Legene ver Tel Hashomer-sykehuset nær Tel Aviv, sier de gjør alt de kan for å redde livet hennes.
Faren hennes ble også skadd, men lettere. Han har ikke livstruende skader. De to greide å komme seg ut av den brennende bilen og komme seg til en by i nærheten før jenta kollapset.
En video som ble tatt på stedet viser bilen fullstendig oppslukt av flammer. IDF leter nå etter de skyldige.
Området de kjørte gjennom, inneholder mange arabiske landsbyer. I de siste månedene har det vært mange angrep langs denne veien. Også Ayalas mor har tidligere blitt angrepet på denne strekningen, men ble ikke skadet.
Avi Na’im, som er ordfører for Beit Aryeh kommune, ble sitert av Arutz Sheva på at en «passende respons på å kaste brannbombe, må være å skyte terroristene for å drepe dem. En jente på 11 år på hjemvei med sin far skal ikke være et terrormål.»
«Vi kan ikke tolerere en virkelighet som er slik at borgere som reiser midt i landet, kan dø av en Molotov-cocktail,» sa Yossi Dagan, som er fungerende sjef for det regionale rådet i Samaria, forteller Ynet.
Orit Struk, parlamentsmedlem, ga uttrykk for at dette angrepet nå «må virke som en strek i sanden for vårt forhold til den ondskapsfulle arabiske terroren.» «En regjering som virkelig ønsker å forhindre angrep på småjenter som reiser i bil, må nå begynne å ta klare skritt i retning av å vise dem at dette ikke lønner seg. Det handler ikke bare om straff. Vi må ta et viktig sionistisk skritt slik at vi styrker den israelske kontrollen med landet overalt hvor vi kan.»
I dag morges ble to grensepolitimenn stukket ned i Jerusalem etter fredagsbønnen i Al-Aqsa-moskeen. De ble lettere skadd og overført til sykehus etter førstehjelp av Magen David Adom (tilsvarende Røde Kors). Politiet leter etter gjerningsmennene.
United With IsraelStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: