‘- Vi hørte et smell, og så ble frontruten knust

 

Frontruten etter angrepet
Frontruten etter angrepet

Palestinske tenåringer kaster stein på bil full av kvinner og små barn. Ofrene forteller om frykten.
Arutz Sheva skriver om det økende problemet med steinkasting mot biler i fart. Etterretningstjenesten Shin Bet leverte nylig en rapport der de påviser at ungdommen oppfordres til dette, noe som ses på i sammenheng med de pågående samtalene mellom Israel og de palestinske selvstyremyndighetene.
En bil som kom kjørende like utenfor Eli, et lite tettsted i Samaria, fikk en stein i frontruten onsdag ettermiddag. Ingen i bilen ble fysisk skadd, men ble naturlig nok svært oppskremt. Det var arabiske tenåringer som sto bak den livsfarlige handlingen.
«Bilen var full. To kvinner og flere barn som kjørte fra Jerusalem til Elon Moreh,» sier Alona, kvinnen som førte bilen. «Like etter at vi hadde passert Eli, hørte vi et høyt brak som ristet hele bilen. Bilen var full av knust glass, og det gikk opp for oss at de palestinske tenåringene vi så tidligere hadde kastet steiner på oss da vi passerte,» forteller hun til avisen.
Det tok litt tid før de fikk hjelp.
«Vi fant en gruppe IDF-soldater langs veien, Route 60, og fortalte dem hva som hadde skjedd,» sier Alona. Hun understreker at ingen har fått fysiske skader.
Tidligere denne måneden kastet arabiske tenåringer stein på jødisk ortodokse studenter ved et gravsted for en religiøs vismann i nedre Galilea. Studentene mente angrepet var planlagt, fordi angriperne hadde masker på seg da de angrep, og etter at studentene til slutt hadde kommet seg unna, fulgte en bil etter bussen de reiste med. Studentene måtte søke ly under setene i bussen for ikke å bli truffet av steinene.
Også tettstedet Beit-El kom igjen i offentlighetens søkelys tirsdag i samme forbindelse, ettersom politiet ble anklaget for å slå hardt ned på jødiske aktivister, mens de lar mengder av steinkastere gå fri.
Les mer:
Steinkasting er utbredt og livsfarlig. SMA har flere ganger tidligere skrevet om saken.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: