Urolig i Israel: mange angrep mot sivile

Hashiyeh, en av de unge muslimene som har valgt å ødelegge sitt eget og andres liv for å drepe jøder
Hashiyeh, en av de unge muslimene som har valgt å ødelegge sitt eget og andres liv for å drepe jøder

En ung kvinne på 25 ble nå i ettermiddag knivstukket og drept noen hundre meter fra stedet der tre tenåringer ble kidnappet i sommer. Hun døde av knivstikk i halsen.
Gjerningsmannen, den 30 år gamle Maher al-Hashlamun fra Hebron ble skutt av sikkerhetsstyrker og er nå bragt til sykehus med alvorlige skader. Han er medlem av terrorgruppen Islamsk jihad, og har sittet inne i israelsk fengsel fra 2000 til 2005 for å ha kastet molotovcoctail på israelske soldater.
Også en mann i 20-årene ble stukket av knivdesperadoen, og har fått moderate til alvorlige skader i maveregionen. En mann rundt 50 som stanset for å prøve å stoppe knivstikkingen, ble også lettere skadd i ansiktet, og ble brakt til sykehus.
Vitner forteller at terroristen først prøvde å kjøre ned mennesker, men da dette ikke lykkes og han kjørte inn i noen betongklosser ved et haikested langs veien, begynte han å angripe sivile med kniv i stedet.
Store IDF-styrker kom til stedet.
Davidi Pearl, leder av det stedlige rådet, sier at knivstikkingen er en «direkte fortsettelse av den tredje intifadaen», og han mener Mahmoud Abbas må betale en høy pris for hendelsene, ettersom han har inspirert og oppmuntret til terror.
Jødene som bor på stedet lar seg imidlertid ikke skremme, og gir uttrykk for at de tvert imot vil styrke sine røtter på stedet, bygge og bo, og på den måten gi terrorismen «evig motstand».
Arabere som tror de kan skremme jøder fra å bo i sitt eget land må derfor med andre ord gå i seg selv, for å si det svært mildt. En opptrapping av fiendtlighetene nå vil utvilsomt føre til sterke tiltak fra israelske myndigheters side.
Tidligere i dag ble en ung soldat knivstukket på en togstasjon i Tel Aviv. Han ble stukket gjentatte ganger i overkroppen, og også her grep en mann rundt 50 inn for å prøve å stanse terroren. Han ble lettere skadd.
Den skadde soldaten fikk førstehjelp og ble gjenopplivet etter at han først var uten puls.
Terroristen skal også ha prøvd å stjele soldatens våpen under angrepet. Etter at dette mislykkedes, forsvant han innover i byen, mot busstasjonen.
Han er nå i politiets varetekt, og er identifisert som en 18 år gammel araber fra Nablus, Nur al-Din Abu Hashiyeh. Han var i Israel uten tillatelse. Det finnes talløse arabere som er i landet uten papirer.
Politiet ber nå publikum om å bli flinkere til å rapportere om illegale Palestina-arabiske arbeidere.
Hamas uttrykte tilfredshet etter angrepet, men har til nå ikke tatt noe ansvar for udåden. Terrorgruppen oppfordret «palestinere» til å fortsette med terroren.
5. november ble en grensepolitimann og en ung student drept ved at en araber styrte bilen sin inn i en folkemengde. Et par uker før dette gjorde en annen araber det samme ved et bybane-stoppested i Jerusalem. En baby på tre måneder og en voksen person ble drept.
Politiet skjøt og drepte en araber på 22 som angrep en politibil. Han var bevæpnet med kniv. Politimannen fortalte senere at han forsøkte å skade gutten, uten å drepe. Myndighetene i Israel etterforsker saken.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: