Ung mann angrepet av skinheads

En ung gutt som jobbet frivillig for redningstjenesten ZAKA i Kiev ble onsdag bragt til Israel med privatfly.
Aharon Alexander får nå behandling for skadene han fikk etter at han ble angrepet og brutalt mishandlet, sannsynligvis av skinheads. Han ble brakt til et sykehus i Kiev for førstehjelp.
Det var presidenten for det jødiske samfunnet i Kiev, Alexander Levin, som betalte privatfly for gutten. I dag tidlig kl 09.30 ble han tatt hånd om av representanter for ZAKA på Ben Gurion flyplass, og bragt til sykehus og behandling.
Han har nå gjennomgått en operasjon på Ichilov Hospital i Tel Aviv for alvorlige hodeskader. Også andre stedet på kroppen fikk han alvorlige skader. I øyeblikket er han uten bevissthet og puster ved hjelp av maskin.
Et overvåkningskamera ved Kievs sentrale synagoge viste en ungdom som forlot bygningen med kippa på hodet. Det ble sendt ut et team for å lete etter ham da han ikke dukket opp i leiligheten sin etter flere timer.
Israels ambassadør ber media ikke være for raske til å dra konklusjoner om at angrepet på Alexander er antisemittisk. Det er imidlertid ingen hemmelighet at jødene i området har fryktet for skinheads en tid. Man stoler på at ukrainske myndigheter gjør det de kan for å finne de skyldige og stille dem for retten.
Moshe Kantor, president for European Jewish Congress påpeker likheten mellom dette angrepet og drapene i Toulouse for noen uker siden, nemlig at ofrene ikke har andre fellestrekk enn dette ene, nemlig at de er jødiske. – Dette fenomenet må europeiske ledere nå ta alvorlig, sier han.
Ukraina har en jødisk minoritet på ca 0,3% av 45 millioner, dvs rundt 135.000 mennesker.
IsraelNationalNews.com
Timesofisrael.comStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: