UK: forsøkte å stanse ambassadørens tale

Daniel Taub - lot seg ikke forstyrre
Daniel Taub – lot seg ikke forstyrre

Studenter ved det britiske universitetet the London School of Economics, LSE, laget et stort oppstyr i dag da Israels ambassadør til Storbritannia, Daniel Taub, talte til studentene.
Rundt ett hundre studenter lyttet til Taub i et av de mer fasjonable hoteller i London. Emnet for talen var «Israel og Midtøsten, utfordringer venter». Foredraget var et fellesprosjekt mellom studentunionen ved universitetet, og LSESU, en israelsk forening.
5-6 unge menn forlot forelesningen og startet brannalarmen i det de forlot bygningen. Alarmen ble imidlertid stoppet etter tre minutter. Noen protesterte også med tilrop som «Skam deg!» og «Fritt Palestina». En holdt en plakat med teksten «Mordere ikke velkommen på LSE.»
Taub var omgitt av sikkerhetsforanstaltninger, siden universitetet er kjent for sin fiendtlige holdning til Israel. I forrige uke var det det et arrangement hvor universitetets Palestina-forening samarbeidet med feministgrupper, og det ble uttrykt støtte til kvinnelige selvmordsbombere mot Israel.
Taube fortalte at han før møtet hadde blitt kontaktet av et stort antall mennesker som mente han ikke burde komme til LSE på grunn av arrangementet forrige uke. «Å støtte selvmordsbombere er forræderi mot de palestinere som ønsker å gi barna sine en utdannelse for å skape fred.»
Han sa til feministgruppen som hadde vært med på dette arrangementet: «dersom dere er en feministforening og ser etter et land som reflekterer deres egne verdier i Midtøsten, – ville dere ikke velge ett hvor kvinner kan kjøre bil, lede politiske partier og lede Høyesterett?»
Han lot seg ikke forstyrre av protestene, men slo fast at «mennesker som skrur av dialogen skjønner ikke de verdier et universitet er bygget på,» og at «folk som mener at å avslutte dialogen er den måten de ønsker å ha det, har bare ikke skjønt hva et universitet er for noe.»
Israel National News
Beaver OnlineStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: