Ubehagelige sannheter

Journalister, investorer og beslutningstakere som har med konflikten mellom Israel og palestinerne å gjøre skal vite at det er mange sannheter som blir fullstendig ignorert eller skjult for deres øyne og ører.
Dette skriver Khaled Abu Toameh, en arabisk muslimsk journalist som arbeider for en rekke internasjonale og anerkjente media. Han fungerer som vestlige mediers «øyne og ører» på Vestbredden og Gazastripen. Toamehs artikler er publisert i en rekke aviser i hele verden.
Under tittelen «De palestinske myndighetenes ubehagelige sannheter» skriver Toameh en rekke fakta som de palestinske selvstyremyndighetene ikke ønsker skal bli kjent. De palestinske journalistene lar være å skrive om det, enten fordi de blir bedt om ikke å gjøre det, eller av «ideologiske grunner.» Man «henger ikke ut sine egne skitne klær.»
De palestinske lederne har for det meste publisert nyheter som kan være med å sverte Israel. Ofte får de hjelp av mainstream medier i EU og USA, skriver forfatteren.
En del av de ubehagelige sannhetene PA ikke vil at vestlige journalister skal vite noe om:

  • Mer enn 100 høytstående PLO- og Fatah-representanter har VIP-kort utstedt av Israel, som gir dem forskjellige privilegier de fleste palestinere ikke får dra noen nytte av. Som frihet til å reise inn i Israel når de skulle ønske. Disse privilegiene har eksistert siden Oslo-avtalene ble underskrevet mellom Israel og PLO i 1993.
  • Av de 600 kristne fra Gaza-stripen som kom til Vestbredden de to siste ukene for å feire jul, har flere titall av dem bedt om å få flytte til Israel fordi de ikke lenger er komfortable med å leve under de palestinske selvstyremyndighetene og Hamas.
  • Flere titalls kristne familier fra Øst-Jerusalem har flyttet til jødiske områder i byen fordi de ikke lenger føler seg komfortable med å leve blant muslimer.
  • Palestinske sikkerhetsstyrker på Vestbredden fortsetter å arrestere og innbringe politiske opponenter, journalister og bloggere som tør å kritisere det palestinske lederskapet.
  • PA-regjeringen, som har klaget over en alvorlig finanskrise i flere måneder, har akkurat ettergitt utestående strømregninger for palestinere på Vestbredden. Palestinerne betaler sine regninger til the Arab Jerusalem Electric Company, som kjøper strøm fra the Israeli Electric Company. Palestinerne har ikke betalt strømregningene sine, og mange har stjålet strøm fra sitt arabiske firma.
  • Titusener av embedsmenn i de palestinske selvstyremyndighetene får lønn for å bli hjemme uten å arbeide. Praksisen har vært i virksomhet siden Hamas kapret kontrollen over Gazastripen i 2007. Ifølge Ahmed Assaf, talsmann for Fatah, betaler de palestinske selvstyremyndighetene rundt 120 millioner USD hver måned, penger som for det meste er betalt av skattebetalere i USA og Europa.
  • Mahmoud Abbas’ regjerende Fatah-fraksjon har øremerket mer enn en million dollar for å feire den 48. årsdagen til «starten på revolusjonen» – en referanse til det første bevæpnede angrepet som ble utført av Fatah mot Israel.
  • Til tross for oppfordringer til økonomisk boikott av Israel, har mer enn 40.000 palestinerer fått arbeidstillatelse i Israel. I tillegg fortsetter ytterligere 15.000 palestinere å arbeide i jødiske bosettinger til tross for et offisielt forbud.
  • Toppfolk i PLO og Fatah fortsetter å shoppe i Israel-eide forretninger både på vestbredden og i Israel. Sist uke ble for eksempel et medlem av PLOs eksekutivkomité sett i kjøpesenteret Mahla i Jerusalem med hele familien. Selvfølgelig glemmer ikke PLO-toppene å ta med seg sin private sjåfør og hushjelp.
  • Kona til en topp i PLO brukte nylig 20.000 USD til tannbehandling i Tel Aviv på et tidspunkt hvor det ikke var noen mangel på anerkjente palestinske tannleger i Ramallah, Betlehem og Nablus.

Oversettelse: Willy GjøsundStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: