Toulouse: Telefontrussel

Lucien Abdelrhafor
Lucien Abdelrhafor

En mann ved navn Lucien Abdelrhafor, som hevdet han er fetter til Mohammed Merah – Toulouse-morderen som med kaldt blod drepte tre skolebarn og en lærer kun fordi de var jødiske – er arrestert og dømt til ett års fengsel for trusler mot den samme skolen hvor Merah drepte sine ofre. Trusselen ble ringt inn på telefon.
Den 20 år gamle marokkaneren ble arrestert i nærheten av Strasbourg, øst i Frankrike.
Ifølge SPCJ, de franske jødenes sikkerhetsservice, hadde mannen ringt inn til skolen 16. september og sagt «Jeg er Mohammed Merahs fetter, og vil komme i kveld og drepe dere.»
Merah skjøt en rabbi og tre barn på skolen i mars 2012.
Ifølge Reuters bodde 20-åringen med sin mor.
Aktor krevde 30 måneders fengsel, av dette ble halvparten gjort betinget.
Under rettsaken ropte mannen Abdelrhafor at han var uskyldig og ikke hadde gjort noe galt. Imidlertid hadde telefonen som ble funnet på rommet hans, spor etter samtalen som ble ringt inn. Det ble ikke funnet noen forbindelse til Merah eller Toulouse, men Abdelrhafor var «den perfekte jihadist-lærling» ifølge påtalemyndigheten – og hadde i det senere vist en religiøs radikalisering, uten at han var med i noe spesielt islamsk nettverk.
Europe1
CFCA
Zpravy
Les også:
Antisemittiske rasist-drap ryster verden
Ta trusselen mot jødene på alvor
Jøder under angrep i FrankrikeStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: