Svensk minister til Rosengård i en uke

Erik Ullenhag, her under kippah-vandring i Malmö i oktober 2012
Erik Ullenhag, her under kippah-vandring i Malmö i oktober 2012

Den svenske integrasjonsministeren Erik Ullenhag skal oppholde seg en uke i Rosengård i Malmö i et forsøk på å forstå problemene bydelen sliter med.
I løpet av uken blir det et intensivt program, opplyses det, med åpne dører og møter med både lokalsamfunnet, politiet, kommunens representanter, synagoge og islamske sentre og skoler. Meningen er å få dybdekjennskap til de integrasjonsproblemene og den antisemittismen som bydelen sliter med.
«Jeg er ute etter dybdekunnskap, som i sin tur vil få betydning for politikken,» opplyser ministeren.
Rosengård ligger fire kilometer fra Malmö sentrum, og har de senere årene mange ganger skapt overskrifter for den kriminalitet som er i bydelen. Rundt 86 % av innbyggerne i Rosengård har innvandrerbakgrunn.
Ullenhag kritiserte også byens tidligere ordfører Ilmar Reepalu, som i sin tid kom med mange angrep på den jødiske befolkningen.
CFCA
Les også
Antisemittismen i Sverige tvinger jødene til å revurdere sin fremtid
Den svenske antisemittismens stygge ansikt
Økt antisemittisme i Malmö, men ingen tiltaler
Uvilje mot å peke på problemet
Jødehatet skremmer
Reepalu ingen verdig priskandidatStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: