Terrorist fikk 2 livstidsdommer

Dalia Lemkus ble bare 26. Da ble hun drept av en arabisk terrorist for å hylle Allah
Dalia Lemkus ble bare 26. Da ble hun drept av en arabisk terrorist for å hylle Allah

Maher Hamdi al-Hashalmoun, en araber fra Hebron, er dømt til to ganger livstid for drapet på Dalia Lemkus (26) i november 2014.
Hashalmoun har innrømmet drapet. Han kjørte over henne med bil, og etterpå stakk han henne i halsen med kniv. Han såret også to andre i angrepet. Lemkus døde av skadene.
Dommen falt i en militær rettsak, og Hashalmoun ble også dømt til å betale 3,9 millioner NIS (rundt 7 millioner norske kroner) til familien.
«Den tiltaltes utagering var overveid og full av hat. Han skadet den avdøde med vilje, og stakk henne gjentatte ganger med kniv, til tross for skrikene hennes. Han stanset ikke grusomhetene her, men lette etter andre passende ofre. Imidlertid ble han stoppet av årvåkne forbipasserende, og han gikk tilbake til avdøde,» skrev den militære dommeren.
«Den tiltalte uttrykte ingen anger for sine gjerninger under rettssaken, og så ikke noe galt ved det han hadde gjort. Han er derfor ikke verdt noen barmhjertighet,» står det videre i domspapirene.
Dalia Lemkus var datter av et jødisk par som hadde utvandret fra Sør-Afrika. Hun ble også knivstukket i 2006, skal det ha stått på et israelsk nettsted.
Hashalmoun var tilknyttet Islamsk Hellig Krig, og hadde tidligere sittet fire og et halvt år i fengsel for å ha kastet Molotovcocktail, brannbomber. Dette var fem år før drapet på Lemkus.

Støtt SMA

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644