Tatt med tunge våpen i Sinai

Egypt-Sinai-Peninsula_472_379_80En egyptisk sikkerhetoffiser sa onsdag at myndighetene i landet har konfiskert to små lastebiler med rundt 60 antitank-missiler. Disse var smuglet over grensen fra Libya.
Jødenes fiender stopper ikke å prøve seg. Sinai-halvøya er for en stor del lovløs, og her prøver terrorister hele tiden å smugle våpen inn i Gaza, så de kan angripe Israel. Vi så tirsdag at en potensielt dødelig rakett landet nær Ashkelon. Dette var det første angrepet på en lang stund etter at Israel gjennomførte en aksjon mot Hamas i Gaza for å få slutt på rakettangrepene. NRK prøver som alltid å se situasjonen gjennom angripernes øyne, og her er det snakk om et hevnangrep.
Hvis Israel ikke forsvarer seg blir de angrepet. Forsvarer de seg, blir de først presset av hyklerske «venner» til å stanse forsvaret, slik det skjedde under operasjon Cast Lead 2008-09, og slik det skjedde under operasjon «Pillars of Defence» i 2012. Blir soldater direkte angrepet og forsvarer seg, skriker de samme «vennene» opp med beskyldninger om brudd på all verdens konvensjoner og lover, i alle fall til Israel kan vise video som beviser at de ble angrepet først. I alle fall blir jødenes selvforsvar brukt som påskudd og grunn for et nytt angrep. Ikke så rart at jødene blir forhatt, de slår igjen når de blir slått! Og terroristenes høye beskyttere og sponsorer her oppe, viser stor forståelse. Det er liten vilje til å gå pengebruken nærmere i sømmene så terroren kan stoppe.
De to sjåførene ble arrestert og våpnene konfiskert onsdag morgen. De kom fra Marsa Matrouh, 430 kilometer nordvest for Kairo på Middelhavskysten, og skulle til Sinai, hvor våpnene skulle smugles til voldelige palestinske grupper på Gazastripen gjennom tunneler under bakken.
Den egyptiske talsmannen ba om anonymitet, da han ikke hadde lov å uttale seg. Lovløsheten i Sinai har økt etter at Mubarak ble styrtet i 2011, skriver Times of Israel. De islamistiske terrorgruppene har bitt seg fast i området, og våpen fra Libya har flommet inn i området.
Tidlig i januar oppdaget egyptiske sikkerhetsstyrker et lager med amerikanske missiler til bruk mot flytrafikk, og langdistanseraketter. Sikkerhetsstyrkene fant lageret i et hemmelig depot sør for el-Arish etter at de hadde fått etterretningsinformasjon om smuglingsforsøk.
Missilene fra i dag antas å stamme fra Libya. Myndighetene i Israel har helt siden revolusjonen i landet, fryktet for at tunge våpen skulle komme i hendene på islamister og smugles inn i Sinai og Gaza.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: