Kaossjefen Abbas: det er Israel som vil ha kaos

Banias-fossen i øvre GalileaLeder for de palestinske selvstyremyndighetene, Mahmoud Abbas, mannen med de to tunger (se video), selve inkarnasjonen av ikke-samlende leder for en ikke-eksisterende stat i uendelig sørgelig kaotisk forfatning, både legislativt, sosialt, økonomisk, religiøst og moralsk, en splittet sådan i en muslimsk verden full av krig og kaos, hevdet mandag at mønsterstaten Israel med vilje prøver å skape uro i Judea og Samaria, også kalt «Vestbredden.»
Det kan låte noe underlig sett på bakgrunn av det blodbadet vi ser på TV hver dag, bilder fra den arabiske og muslimske verden, helt tilbake fra krigen mellom Iran og Irak, fra muslimenes herjinger i Sudan, fra Talibans skrekkvelde i Afghanistan, Al Qaidas myrderier i Midtøsten og terroraksjonene i New York i 2001, bombene i Mombay, på Bali, i London og Madrid, bilbombene og skrekkscenarioet i Irak der sjia og sunni etter beste evne prøver å få tatt flest mulig av hverandres liv, den hatefulle og blodige borgerkrigen mellom syriske regjeringsstyrker og opprørere, og de samlede tap av menneskeliv etter den såkalte arabiske «våren».
Men slik er det altså. Det er Israel som skaper uroen. Og vi tviler ikke på at FN sammen med det norske regjerings- og medieapparat nikker og gir ham rett. Dagsavisen bringer nyheten: Hevder Israel prøver å skape kaos
I alle fall hevder hr. Abbas dette.
I Midtøsten står demokratiet Israel som en påle. Et lysende fyrtårn av et samfunn, hvor alle kan dyrke sin religion fritt, alle kan ytre seg fritt, alle kan ha den legning eller etnisitet de vil uten frykt for å bli forfulgt eller fengslet så lenge de ikke bryter loven, som i de fleste siviliserte samfunn.
Det er heller ingen stor hemmelighet at statene rundt Israel aldri selv har skylden for noe som er galt. Det er alltid andre som har all skyld, samme hva det er. En intellektuell arabisk muslim, Khaled Montaser, skrev i 2010 om det mindreverdighetskomplekset muslimene har, og at de er «fryktelig sensible overfor verden.» Egypteren og amerikaneren Raymond Ibrahim – faktisk har han vokst opp både i USA og i Midtøsten – skriver om hvordan koptiske kristne i Egypt blir drept på grunn av dette.

httpv://www.youtube.com/watch?v=fhfBn_ubA10

Nå ser vi hvor det blomstrer i Israel, ikke bare bokstavelig talt, men økonomisk og kulturelt, og på en mengde andre områder. Palestina-araberne har sammenlagt fått mer penger i bistand enn noe annet folk på jorden noensinne. Hva har de fått til? Noen opprør som har fått tusener av deres «helter» i fengsel, noen motangrep fra en stat som er uendelig mye sterkere, og som har kostet dem dyrt. De har dårlige ledere.
Korrupte er de også. «Helten» deres, eller skal vi si en «legende i levende live» som Thorbjørn Jagland uttrykte det (død nå), satte selv til side uhyrlig mye av fellesskapets penger for sin kone i Paris og til sine egne. Det er en kjent sak blant giverlandene, også blant de norske politikerne som styrer bistanden til palestinerne fra Norge, at miljøet er uhyre korrupt, og at toppene i PA lever høyt på penger de har stjålet fra sine egne. «Ja, vi vet det,» skal en norsk politiker ha sagt da han ble konfrontert med det. «Men så lenge de får penger, holder de fred.» Selv på gjentatte instendige oppfordringer vil ikke myndigheten, for eksempel EU, etterforske korrupsjonen. De krever fingeravtrykk på akkurat den pengeseddelen de selv ga, for at det skal kunne bevises.
For øvrig omtrent samme bevisbyrde som en voldtatt muslimsk kvinne må stille med for å bli trodd. Altså – en umulig oppgave.
Men det er altså ikke slik, ifølge Abbas. Det er ikke Palestina-araberne som gjør noe feil. Det er Israels vilje det står på.

«Israel vil ha kaos. Vi vet det, men vi vil ikke la dem få det,» sa Abbas i en kommentar på hovedkvarteret sitt i Ramallah.
«Vi vil ha fred og frihet for våre fanger, og uansett hvor hardt de prøver å få oss inn i sine planer, så skal vi ikke la dem få det til,» hevdet han.
Tusenvis deltok i begravelsen av fangen Arafat Jaradat, som døde lørdag i Meggido-fengselet, etter at liket hadde blitt fraktet til hans hjemby Sa’ir fra sykehuset i Hebron som han døde på.
De palestinske selvstyremyndighetene hevder Jaradat døde av tøffe forhør og tortur, mens den offiselle dødsårsaken var hjerteinfarkt. Han skal ha hatt skader, men man mener disse skyldes forsøk på gjenopplivning. Obduksjonen viste ingen tegn på vold.
«Vi mistet Arafat Jaradat som ble arrestert og kom tilbake i en kiste. Dette kan ikke passere lettvint,» sa Abbas.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: