Syrias kjemiske våpen i hendene på Hizbollah?

Syria har innrømmet at landet har kjemiske våpen, og i noe som Arutz Sheva mener er en skjult trussel mot Israel, har talsmenn for landet sagt at de vil bruke dem dersom de blir angrepet.
Utenriksministerens talsmann forsikret om at landet hadde «sikret» våpnene. Han innrømmet at landet hadde våpnene, men hevdet at de aldri vil bli brukt inne i landet, mot rebeller, til tross for de urolige forholdene.
Israel på sin side er bekymret, særlig for at de skal falle i hendene på Hizbollah dersom Assad skulle falle. Statsminister Benjamin Netanyahu sa søndag at hans regjering «vil måtte handle» dersom Assads regime kollapser, og Hizbollah vil kunne komme til å ta over disse ekstremt farlige våpnene. Assad mistenkes allerede for å ha smuglet noe av de kjemiske våpnene til Libanon, så Hizbollah kan ha fått tak i dem.
Netanyahu sa til Fox News søndag at det finnes «andre metoder» enn å krysse grensen til Syria for å gjøre noe med trusselen. Forsvarsminister Ehud Barak slo fast på TV sist fredag at han har gitt forsvaret ordre om å «forberede for en situasjon der vi må se på muligheten for et angrep» mot Syrias arsenal. Sennepsgass er blant de stoffene Syria mistenkes for å ha. Både denne gassen og nervegasser kan sendes inn i Israel med Scud-raketter.
Syria har aldri undertegnet Konvensjonen om forbud mot kjemiske våpen som 160 andre stater har underskrevet siden 1993.
Også USA uttrykker sterk bekymring for situasjonsn dersom situasjonen skulle eskalere ytterligere.
IsraelNationalNews.comStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: