Igjen arabiske raketter mot Ashkelon

Etter noen relativt rolige uker er den sør-israelske byen Ashkelon igjen under angrep. Dette skriver den israelske avisen Arutz Sheva.
Denne gangen ble det skutt to Grad-raketter mot byen. Den ene ble uskadeliggjort av forsvarssystemet Iron Dome, den andre eksploderte i et åpent område.
Iron Dome finner ut hvor raketten skal lande, og prøver å uskadeliggjøre de rakettene som har kurs mot steder der de kan gjøre skade.
Ingen ble skadet i gårsdagens angrep. IDF har til nå ikke respondert på angrepet, og ingen terrorgrupper har tatt ansvaret for rakettene. En militær talsperson sier imidlertid at Hamas til syvende og sist bærer ansvaret for alle angrep fra enklaven ved kysten.
Mellom 2001 og januar 2009 ble det skutt mer enn 8.600 raketter mot Israel. 28 mennesker ble drept og flere hundre skadet. I tillegg lider svært mange av psykologiske traumer. Enhver som er normalt utstyrt med evne til empati kan forestille seg belastningen det er å leve i en verden der alarmen kan gå opptil 80 ganger i døgnet, og man må i tilfluktsrom hver gang. Så har også så mye som 15.000 israelere i den sørlige delen av landet fått diagnosen post-traumatisk stress.
Etter Operation cast Lead i 2008-2009 har Israel blitt angrepet rundt 1964 ganger med raketter og bombekastere fra Gaza mot sivile områder i Israel. Fire døde eller skadde er notert i disse angrepene.
Avisen skriver at kritikk av Israels policy, som har vært motangrep etter disse rakettangrepene, kun har ført til en enda dårligere sikkerhetssituasjon i sør.
Israel er som kjent et demokrati, og også her finnes det naive mennesker som tror verden er så enkel at man kan løse disse problemene ved dialog alene.
Israel vurderer for øyeblikket hvorvidt man skal gå inn i Gaza eller ikke, for å få bukt med problemet.
Mer enn en million israelere lever under konstant trussel fra rakettangrepene fra Gaza-stripen.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: