Syria: Synagoge ødelagt

De syriske regjeringsstyrkene og opprørsstyrkene beskylder hverandre for nedbrenningen etter at en synagoge i nærheten av Damaskus gikk opp i flammer, melder Israel Radio. Dette var den eldste synagogen i Damaskus.
Mens opprørerne sier det er regjeringsstyrker som satte fyr på synagogen etter at de hadde tømt den for innhold, og at de selv er imot all form for aggresjon mot hellige steder, sier Assads regime at rebellene står bak. Et nettsted som har tilknytning til Assad postet en video på YouTube som viser synagogen innvendig.
Den 2000 år gamle synagogen har også tidligere blitt skadet under krigføringen. Den skal angivelig være bygget av profeten Elisa. En video fra denne skaden ble postet for flere uker siden.

http://youtu.be/Vf8EsSo3cVU

Algemeiner.com

Støtt SMA

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644