Syngende jøder forårsaker nesten-opptøyer på Tempelhøyden

Vi vet av erfaring her på berget hvor lojaliteten ligger. Når noen fornærmer muslimenes hellige profet, er det fullt spetakkel og mann av huse. Tusenvis på Universitetsplassen. Når de samme skal gå i fakkeltog for å minnes terrorens ofre, stiller femti mann.
I Israel har vi lignende tilstander.
I forbindelse med Hanukkah – jødenes feiring av gjeninnvielsen av tempelet etter at Makkabeer-heltene hadde gjenerobret Jerusalem (år 164 f.Kr) – og som derfor har svært mye å gjøre med selve den fysiske lokasjonen hvor tempelet ligger begravd, gikk en liten gruppe syngende jøder og sang ved Tempelhøyden. De hadde politieskorte, som man alltid må ha ved slike tilfeller.
Men den gang ei. Jerusalem i Israel, regionens mest åpne og tolerante land, senter for først og fremst jødedommen, blir dominert av arabere med en annen tro, som ble til tusener av år senere, og som har stjålet og forvrengt jødisk tankegods og jødisk historie. Og presset av verdensopinionen som Israel er, bukker og skraper man i stor grad for disse menneskenes press. Her ser vi i videoen ved selvsyn hvordan det er i praksis, alt dette fine snakket om at islam er tolerant, og at kristne og jøder kan praktisere sin religion fritt.
Mange i Israel mener at politiet nå kan gi også dem litt muligheter til å dyrke religionen sin, slik de tilrettelegger for muslimene når de feirer sin Ramadan. «At muslimer kaster stein på jøder, er ingen grunn til å nekte jøder tilgang på sitt hellige sted,» sa Miri Regev (Likud) i et møte mellom komiteen i Knesset (nasjonalforsamlingen) og politiet.
Jøder og kristne kan besøke stedet kun under de strengeste forhold. Til tross for at dette er ett av de helligste steder i både kristendom og jødedom, får man ikke lov å bære Bibler, eller å be innendørs, for ikke å fornærme muslimene.

http://www.youtube.com/watch?v=KiUChtvSusk

Israel TodayStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: