Sverige: Plantet øks i døren

Øks. IllustrasjonsbildeEn kvinne i Östermalm, ikke så langt fra Norrköping i sør-Sverige, kom torsdag for to uker siden hjem til leiligheten sin og fikk der en svært ubehagelig opplevelse.
Man kan jo tenke seg hvilke tanker som jager gjennom hodet når man finner en øks stående i ytterdøren, sammen med sjikanerende tagging.
Noen hadde sprayet «forsvinn» samt en Davidsstjerne.
Budskapet synes klart nok, og truende nok.
Kvinnen ringte til politiet, som kom til plassen. Politiet opplyste at det ikke er første gangen folk finner slikt på dørene sine. Per Jansson i den lokale politistyrken sier han håper på å finne tekniske spor som kan felle vedkommende som står bak truslene.
I tillegg til de tekniske sporene har politiet banket på dører i området for å høre om andre kan ha sett eller hørt vedkommende.
Saken hører inn under hets mot folkegrupper, skadeverk og grafitti.
Folkbladet.seStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: