Raketter mot sivile i Israel: verden tier – som alltid

Frykt og fortvilelse etter rakettangrep fra araberne
Frykt og fortvilelse etter rakettangrep fra araberne

Torsdags kveld ble en rakett avfyrt mot Askhelon, en israelsk by på størrelse med Drammen og Sarpsborg / Fredrikstad. Raketten traff i et ubebodd område, og ingen ble skadd.
Også tidligere på dagen gikk alarmen, såkalt «rød sirene» – man må komme seg i sikkerhet fortest mulig. Dette gjelder alle: gamle, unge, skolebarn, enten man er hjemme eller ute. Er man i åpent område må man legge seg flat på bakken i håp om at man ikke blir truffet av rakett eller splinter.
Heller ikke denne gangen ble noen truffet.
Tirsdag ble en rakett skutt mot området Eshkol i nordvestlige del av negev-ørkenen, mellom Ashkelon og Be’ersheba. Også denne raketten landet i åpent område, og ingen ble skadd. Det skal ha lydt sirener under angrepet.
I forrige uke skjøt det israelsk-utviklede forsvarssystemet Iron Dome ned en rakett som var skutt fra Sinai-ørkenen inn i den lille israelske turistbyen Eilat ved Rødehavet. Dette angrepet tok den muslimske organisasjonen Ansar Beit al-Maqdis kreditten for.
Israels UD publiserte for to dager siden en oversikt som viser utviklingen siden Hamas tok over styret av Gaza i 2006. Den 16. april samme år avfyrte terroristorganisasjonen sin første rakett fra Gaza mot sivilbefolkningen i Israel. I 2012 ble det avfyrt 1632 raketter.
Rocket hits in Israel since the Hamas takeover of Gaza, 2006
Men så gikk Israel inn i Gaza og tvang Hamas bakover, og bombet mange av utskytningsrampene. Samtlige var plassert i tett befolkede områder, ofte i skoler og barnehager, noen ganger i og ved sykehus. Som forventet skrek «verdenssamfunnet» opp – en hyklersk handling. For hvor er det samme «verdenssamfunnet» når Israel blir beskutt? Hvor mye har du blitt informert av mediene om de mange rakettangrepene i 2014?
Grafen viser tydelig nok effekten av IDFs aksjoner. Selv om «verdenssamfunnet» protesterer så heftig at Israel blir tvunget til å stoppe aksjonene før de egentlig er ferdige, har de en helt åpenbar effekt i antall rakettangrep.
Nå begynner det å øke igjen med raketter. Det betyr høyst sannsynlig en ny runde fra IDFs side. Ingen demokratisk stat med ansvar for sine medborgere kan tillate at muslimske terrorister bombarderer sivilbefolkningen.
Og med det garantert en ny runde reaksjoner fra «verdenssamfunnet.»
Shelter
Arutz Sheva: Rakett avfyrt mot Ashkelon
Jerusalem Post: To raketter avfyrt fra Gaza eksploderer i åpent område i Askhelon og nærliggende områder
Times of Israel: Tredje rakett avfyrt fra Gaza på 24 timer
Israelsk UD: Rakettild fra Gaza og brudd på palestinsk våpenhvile etter Operasjon Cast Lead (Jan 2009)
 Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: