Svensk-libaneser fengslet for terror på Kypros

En svensk statsborger av libanesisk opphav er arrestert i Kypros, mistenkt for å ha planlagt angrep på israelske turister. Mannen, som ikke er identifisert, vil bli fremstilt for retten den 12. september.
Reuters skriver at mannen er mistenkt for ni anklager for forbrytelser i sikkerhetssammenheng, alt sammen i områder der israelske turister ferdes på ferieøyen. Han ble arrestert 7. juli som en potensiell sikkerhetstrussel.
Israel sier mannen har planlagt et lignende angrep mot turister som det som ble utført i Bulgaria, da en selvordsbomber sprengre en buss i byen Burgas og drepte fem israelere den 18. juli i år.
Kypriotiske myndigheter vedgår at mannen har vist et lignende handlingsmønster til hendelsen i Burgas.
Rettshøringene, som har foregått bak lukkede dører, har vist at mannen er mistenkt som medlem av Hizbollah. Hizbollah er på Israels terrorliste. USA og en del andre land holder også organisasjonen for å være en terroristorganisasjon, men ikke EU.
Etter høringen vil mannen bli formelt anklaget.
Tidligere denne uken gjentok Israels statsminister Benjamin Netanyahu sin påstand om at Hizbollah, som er støttet av Iran, sto bak terrorangrepet på israelere i Burgas. Han sa at han hadde «svært solide» grunner for sine påstander. Etterretning har påvist sammenhengen.
Iran på sin side avviser enhver sammenheng til terror, og går så langt som å hevde at Israel selv står bak angrepet.
Vi skal merke oss at dette kommer fra staten som åpent har gått ut og sagt de vil utslette Israel med atomvåpen. Både Ahmadinejad og det teologiske lederskapet har bekreftet og også detaljert disse truslene.
Men nå heter det «Vi har aldri, og kommer aldri til å delta i slikt et avskyelig angrep på … uskyldige mennesker.»
Arutz Sheva

Støtt SMA

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644