Shin Bet: Nye beviser for at Hamas-terrorister trenes i Malaysia

Motorisert paraglider (illustrasjonsbilde)
Motorisert paraglider (illustrasjonsbilde)

En leder i Hamas ble 21. juli 2014 arrestert i Khan Yunis. Han fortalte i avhør til det israelske sikkerhetsbyrået Shin Bet at han hadde trent på å fly en motorisert fallskjerm (a la paraglider), og på å kidnappe soldater.
Også bakholdsangrep for å sprenge tanks, og snikskyting mot israelske bakkestyrker var aktiviteter han hadde blitt trent i. Hamas hadde klar planer for å skyte fra tiende etasje i en Røde Kors-bygning.
Den mistenkte ble med i Hamas i 2007, skrev Jerusalem Post den gangen. Han ble straks medlem i den militære fløyen Izzadim Kassam (Kassam-brigadene). Her lærte han å skyte med Kalashnikov automatvåpen i forskjellige posisjoner, og så ble han medlem av Hamas’ vaktstyrke, hvor han jobbet nattskift.
Etter hvert fikk han også opplæring i bruk av tungt maskingevær, og han lærte å bruke håndgranater som blir produsert lokalt. Shin Bet fortalte at han ble overført til Hamas’ reservestyrker i 2012. Disse er ment å skulle trå til kun når det er krig.
Men i 2013 ble han med i en elitegruppe i Hamas, og fikk et automatvåpen som han alltid skulle ha med seg, og senere fikk han opplæring i bruk av M16, rakettgranater og bomber. Han lærte også om hvordan han skulle kidnappe soldater, og trente på å slåss i tunneler.
Meningen var at han skulle trene opp andre i de samme ferdighetene denne måneden.
Den mistenkte reiste til Malaysia i 2012, hvor han ble trent i å fly paraglider sammen med ni andre Hamas-medlemmer. Tilbake i Gaza fikk de mer opplæring i hvordan de skulle fly inn i Israel utføre angrep. Opplæringen var ment å skulle være topp hemmelig.
Utenriksdepartementet i Malaysia var kjapt ute med en benektelse av at det foregår noen opptrening av Hamas-rekrutter på deres jord.
Nå har imidlertid Shin Bet fått mer beviser for at Hamas-terrorister får opplæring i Malaysia. Waseem Qawasmeh, hjemmehørende i Hebron ble arrestert i februar da han vendte tilbake til sin bopæl etter et slikt opphold. Han er siktet for å være medlem i og for å finansiere en terrorgruppe.
Qawasmeh skal ha fortalt at han ble medlem og sverget en ed om troskap til terrorgruppen mens han studerte ved det islamske universitetet i Kuala Lumpur. Der hadde han blitt rekruttert av en aktivist høyt oppe i gradene i Hamas. Vedkommende hadde vært medlem i universitetets studentorganisasjon.
Shin Bet skrev i sin rapport at rekruttene skulle tilbake for å operere som budbringere og aktive i det Hamas-nettverket som allerede er etablert i Samaria og Judea, og i Gaza.
Times of IsraelStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: