Selvmordsgenerasjonen

Barn øver på å sette sammen AK-47 på Hamas-leir. Foto: Hamas' innenriksdepartement
Barn øver på å sette sammen AK-47 på Hamas-leir. Foto: Hamas’ innenriksdepartement

Hvis Hamas er strengt muslimsk, og Gaza er styrt av Hamas, er islam nokså dødelig, til tross for alle forsøk på å ufarliggjøre den politisk-religiøse ideologien Islam. I alle fall den form for islam befolkningen i Gaza har valgt for seg og sine ved å velge Hamas til å styre. Ikke nødvendigvis dødelig for Israel, men først og fremst for dem selv. Deres barn og ungdom.
Vi vet lite om fremtiden, men baserer oss på empiri når det gjelder dødeligheten. Langt flere arabere mister livet under sine forsøk på å utrydde Israel, enn israelere.
IKKE AKKURAT DIPLOMATI
«Pass dere for denne generasjonen. Dette er en generasjon som ikke kjenner frykt. Det er rakett-, tunnel-, og selvmordsaksjonenenes generasjon.» Uttalelsen kommer fra Ismail Haniyeh, «statsminister» i Gaza, – som en del av det folket Israel nå fra mange hold tvinges, lokkes og presses til å forhandle om fred med.
Anledningen for de oppsiktsvekkende uttalelsene var feiringen av endt utdannelse i halvmilitære leirer, hvor unger fra ungdomsskole og videregående får lære seg ferdigheter de trenger for alt annet enn fredelig sameksistens med sin jødiske nabostat Israel.
BARN LÆRES OPP TIL SELVMORDSAKSJONER
Feiringen fant sted sist mandag, og hensikten med opplæringen var ifølge parolene «å følge i selvmordsmartyrenes fotspor.»
Leirene går under tittelen «Frigjøringspionerene», og ledes av Hamas’ utdannelsesdepartement. Rundt 13.000 studenter fra 10-12. klasse deltok i den en uke lange leiren dette året. Dette er en enorm økning fra i fjor, hvor 5000 deltakere deltok, ifølge kilder i Israel.
Lederne og instruktørene bestod for det meste av aktive medlemmer i Hamas’ sikkerhetsstyrker, skriver Times of Israel. Elevene fikk opplæring i våpenbruk, førstehjelp, selvforsvar, marsj, og de lærer «å være årvåkne» med tanke på å avsløre israelske spioner.
GUTTER OG JENTER: ALLE SKAL MED
Den avsluttende seremonien mandag ble holdt med bade «statsministeren» Haniyeh, «innenriksminister» Fathi Hammad og «utdanningsminister» Usama Mzeini til stede. Alle holdt flammende taler hvor de poengterte spesielt viktigheten av militær trening for nye palestinske stridsmenn.
Haniyeh kunne også fortelle at det var kvinnelige instruktører til stede «for å overvåke treningen av unge kvinner som kan følge i sporene til kvinnelige selvmordsaktører.»
KRIG VENTES
Innenriksministeren sa at opplæringen var for å forberede den kommende krigen med Israel.
«Denne generasjonen er et Allahs tre på Jorden. Det vil høste Allahs fiender for å bli nasjonenes pryd,» sa han.
Hamdi Shaqura, visedirektør for programmet til det palestinske menneskerettighetssenteret, som holder til i Gaza, sa at hans organisasjon ikke hadde noe spesielt å si om denne opplæringen. «Jeg vet ikke om noen andre organisasjoner som tar stilling til den heller,» sa han til avisen.
Omar Dawabha, en elev fra 11. klasse, som deltok i opplæringen, ble sitert på Hamas offisielle webside: «jeg lærte å sikre oss våre rettigheter og prinsipper.» En annen elev, Mohammed Abu Nar, snakket om Al-Aqsa-moskeen i Jerusalem: «Vi er frigjøringshelter, vi kommer for å rense dere fra sionistene.»
Barn lærer å skyte på leir i Hamas-regi
Barn lærer å skyte på leir i Hamas-regi

Times of IsraelStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: