Palestina-araber kastet øks, ble skutt i beina

Vestlige politikere og medier har uendelig liten forståelse for Israels sikkerhetsgjerde mot arabiske områder og kontroll med menneskene som av forskjellige grunner vil inn i israelsk territorium, men later samtidig som om de er blinde for årsaken til at disse er nødvendige.
Det vanlige er at man later som om man er moralsk oppbragt over alle lidelser på Palestina-arabisk side, det være seg alt fra «vanærende kroppsvisitering» til ventetiden, som potensielt kan føre til at man dør i køen. Dette har ingen ting med moral å gjøre. Det er helt vanlig, lett gjenkjennelig antisemittisme – det har vært slik til alle tider, under skiftende omstendigheter og forhold, man justerer bare uttrykksmåten så den passer innenfor «normene» til enhver tid. Hadde det vært moral, hadde man selvfølgelig også tatt med i betraktningen at mange av menneskene som vil inn, har med seg våpen, og vil gjøre kriminelle handlinger mot jøder.
Her er ett eksempel fra israelsk dagligliv, – ett som neppe blir rapportert i norske medier, med mindre man finner det nødvendig å anklage Israel for å ha skutt på mannen som kastet øks.
En Palestina-araber kastet søndag morgen en øks mot en sivilt ansatt funksjonær ved kontrollposten Kalandiya mellom Jerusalem og Ramallah, og traff denne. Funksjonæren ble ikke skadet. Vaktene ba mannen å stanse, men advarslene ble ignorert, og det ble derfor skutt i luften for å advare angriperen. Araberen reagerte ikke på advarselen og ordren om å stoppe, men fortsatte å løpe mot kontrollposten, så det ble da skutt mot beina hans.
Angriperen fikk medisinsk behandling av politiets førsthjelpere på stedet, og ble så transportert til Hadassa-sykehuset i Jerusalem med lette skader. I mannens bag fant man en kniv, og papirer med nasjonalistiske slogans skrevet på.
Jerusalem PostStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: