‘- PA fortsetter samtalene kun for å få frigitt fengslede terrorister

Barack Obama - går han inn i historien som den som skapte fred i Midtøsten?
Barack Obama – går han inn i historien som den som skapte fred i Midtøsten?

USAs utenriksminister John Kerry har varslet en mulig utsettelse av den siste bolken frigitte terrorister.  Hensikten med utsettelsen på en måned i forhold til den opprinnelige planen, er å presse Palestina-araberne til å godta hans sikkerhetsarrangement for Jordan-dalen.
Som kjent har Israel, etter sterkt press fra USA og fra verdensopinionen, gått med på å løslate 104 dømte terrorister, alle mordere, flere av dem massemordere, som en slags «gest» til araberne for at disse skal gå med på – for n’te gang – å sette seg ned og diskutere om det er grunnlag for fredsforhandlinger. Det er så man ikke helt vet om man skal le eller gråte. Slik er verden blitt.
Overraskelsen er derfor nok stor hos det israelske forhandlingsteamet når PA-arabernes leder Mahmoud Abbas nå sier at dette ikke er akseptabelt for araberne. Årsaken skal være at forslaget gjør at det fortsatt vil bo israelere i dalen dersom Kerrys planer om sikring av området blir satt ut i livet. Israelerne selv er splittet i synet på Kerrys forslag. Det heller nok mot at Israel selv ønsker å ta hånd om alt som har med sikkerhet å gjøre. Også Israels forhandlingsleder, Tzipi Livni, sier at det under enhver omstendighet og enhver avtale vil være nødvendig «å beskytte landets sikkerhetsinteresser.»
Yasser Abed Rabbo, en PLO-leder skal ha sagt til nyhetsbyrået AFP at Kerrys forslag om Jordan-dalen vil bringe forhandlingene inn i et dødvanne, og føre til at samtalene «stopper fullstendig opp.»
I november sa Nabil Shaath, en av lederne i PLO, at PA vil være med i samtalene kun for å få frigitt de 104 terroristene. Han sa også at dersom det ikke hadde vært for håpet om å få flere fri, hadde PA trukket seg fra samtalene for lengst.
Midt i dette virvaret av åpenlyst hat, løgner og useriøsitet prøver diplomatene å holde maska og late som om de tror på det som sies. Når alt feiler, gjelder det bare å legge press på Israel slik at det fremgår enda mer tydelig at «Israel mener alvor.» Vi siterer Barth Eide, vår tidligere utenriksminister: Netanyahu må vise at han «i handling vil følge opp det han tydelig uttrykker med ord«, Israel «må vise ansvar«, eller hans forgjenger, Gahr Støres krav om at Israel må slippe inn journalister, trekke styrkene ut av Gaza, frigi «palestinske parlamentarikere»,ta ansvaret for blodige kamper, må betale for gjenoppbygging, må granskes, og det er ingen ende på hva Israel må.
Det er ikke noen hemmelighet at deler av det kristelige miljøet i Norge heller ikke liker jødenes bittelille stat, dette fyrtårn av demokrati, menneskerettigheter, en flott stat som blomstrer av velstand og nyvinninger der naboene slakter hverandre ned og ødelegger alt som har vært bygget opp gjennom årene. Her heter det at «de bryter folkerettem og Israel må ansvarliggjøres,» biskoper vil ikke en gang be for landet – noe som får tenkende mennesker til å lure på om Kirken er ute og seiler uten kompass.
Det nærmer seg jul, noe som av ukjente grunner får Israel-haterne til å komme med mer av sine underlige påstander og teser. En såkalt «også Israel-patriot» skriver et rørete innlegg hvor han helt åpent hevder at det gjelder én standard for jøder, en annen for de andre. SMA og Norge I dag har tatt opp saken om den underlige undersøkelsen – «forskning» – som skal kartlegge kristnes forhold til Israel, men som har så ledende spørsmål og viser en så fiendtlig holdning til jødene at det går over alle grenser.
Enda godt Israel også har forsvarere blant de kristne.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: