Nok en terrorist til de evige jaktmarker

Det gode liv i Eilat
Det gode liv i Eilat

Egyptiske kilder opplyste mandag at landets forsvar hadde eliminert Ibrahim Abu Atiyeh, et medlem av terroristgruppen Ansar Beit al-Makdis, som har bånd til Al Qaeda. Abu Atiyeh var leder av gruppen, som hevdet de sto bak et rakettangrep mot den israelske badebyen Eilat i august. Abu Atiyeh ble drept i en trefning med egyptiske soldater i det nordlige Sinai.
Arutz Sheva skriver at gruppen også var ute etter egyptiske ledere, og hadde prøvd å drepe flere av dem, blant annet innenriksministeren i landet.
Tre personer fikk sjokk grunnet rakettangrepet mot Eilat, som fant sted tidlig om morgenen den 17. august. Det defensive antirakettsystemet Iron Dome oppdaget raketten i tide og skjøt den ned før den fikk forvoldt noe skade, men alarmen gikk, slik at innbyggere og forskremte turister ble vekket av søvnen. August er toppsesong for turister.
Forsvarsminister i Israel Moshe Yaalon sa den gangen at han antok dette var et engangsangrep, men la til at terroristene på Sinai-halvøya ble holdt under oppsikt, og at Israels forsvar er «klart for ethvert scenario» dersom det skulle bli flere angrep.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: