‘- Oslo-avtalens barn vokser opp, bevæpnet med steiner og kniver

Etter angrepet i Jerusalem, Pisgat_Zeev- Foto: Twitter/Israel Hatzola
Etter angrepet i Jerusalem, Pisgat_Zeev- Foto: Twitter/Israel Hatzola

Det israelske parlamentet, Knesset, åpnet i dag sin vintersesjon, og statsminister Netanyahu talte i den forbindelse til folkeforsamlingen.
Selvfølgelig var den pågående terroren et viktig emne for ham, men mest av alt var hans budskap et kraftig signal til fienden om at de ikke vil lykkes. Nesten oppgitt over at de i det hele tatt forsøker, sa Netanyahu «etter 100 år med terror, og etter 100 år med forsøk på å ødelegge sionistenes prosjekt, har våre fiender fremdeles ikke lært.»
«Terroren vil ikke nytte mot oss. Gang etter gang har vi bekjempet terror, og vi kommer til å lykkes også denne gangen. Vi går etter terroristene på alle fronter.»
Saken er at dette kommer til å ramme ikke bare terroristene selv, men mange uskyldige som på grunn av terroristenes farlige og kyniske spill blir utsatt for israelernes helt nødvendige arbeid for å bekjempe terroren. At FN har en mening om at tiltakene gir grunn til «spesiell bekymring» forandrer ikke på fakta. Israel har empiri på at tilbakeholdenhet og ettergivenhet gir mer terror. Står valget mellom ikke å gjøre noe, og oppleve at drapsbølgen fortsetter, eller slå hardt tilbake og sette en stopper for dette, blir ikke dilemmaet uoverkommelig. Som under de to Gaza-aksjonene mot Hamas, vil FN, norske politikere og resten av verden, mediene inklusive, uansett operere etter følgende mal:

  1. Underslå bevisst alle voldshandlinger begått av arabere. Bring nyheter bare når Israel er tvunget å slå tilbake, og da alltid i negativ kontekst for Israel «palestinsk gutt ble skutt og drept» (NRK), «palestinere utestenges» (NRK), «israelsk bombing rammer sivile palestinere» (NRK v/ agitator Sidsel Wold) eller sogar at landet «bomber sivile mål med overlegg» (Amnesty v/ Gerald Kador Folkvord.)
    At Israelske sivile stikkes ned på åpen gate av unge menn og kvinner under «Allahu Akbar»-rop, at noen dør av skadene, og at Israel selvfølgelig, som andre land som er terrorutsatt, lider av sekundære følger som nedgang i turismen og dermed lavere inntekter, regnes heller ikke som verdig å presenteres i en nyhetssending i et «pro-palestinsk» land som Norge.
    At palestinere fra de omstridte områdene i Judea og Samaria («Vestbredden») som har arbeidstillatelse i Israel dreper israelere, kan få implikasjoner for disse tillatelsene, og dermed for samarbeidet mellom Israel og PA, og selvfølgelig får dette til syvende og sist økonomiske følger for araberne. Det nevnes ikke. Hvorfor ikke? Årsaken er selvsagt det enkle faktum at det ikke er palestinernes ve og vel som er interessant. Bare dersom de kan brukes for å sverte Israel, har de noen interesse.
  2. Når Israel til slutt, gjerne etter årevis med slike voldshandlinger og terror, må gjøre noe for å stoppe terroren, beskyld dem hemningsløst for å «overdrive» (Raymond Johansen / Johannes Morken), «drepe barn» (TV2 / Fredrik Græsvik), «bryte Folkeretten» (daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre) eller simpelthen sammenlign dem med nazister (førstesekretær ved den norske ambassade i Riyadh, Trine Lilleng) og anklag dem for «krigsforbrytelser» (Dagbladet / FN).

Det finnes hederlige unntak. I Storbritannia arbeides det med en stor demonstrasjon utenfor palestinske kontorer, hvor parolen er «Israelske liv er viktige, protestér mot palestinsk vold og hatefulle oppfordringer», og 7. oktober holdt hundrevis av New Yorkere en demonstrasjon til støtte for Israel.
I sin tale tok Netanyahu arabiske parlamentsmedlemmer kraftig fatt for den rollen de har hatt i å oppfordre til vold og rettferdiggjøre angrep, og også for å benekte jødenes tilhørighet til Tempelhøyden, som er jødenes helligste sted.
«Husseinis etterfølgere hevder i dag med stor freidighet at jøder ikke har noen forbindelse til denne hellige plass,» sa han. Hajj Amin al-Husseini var en tidligere mufti i Jerusalem og grunnlegger av den «palestinske nasjonalismen», og er også berømt for sin pakt med Adolf Hitler.
«De sier at jødene «tilsmusser» Tempelhøyden. De gjentar igjen og igjen løgnen at vi har tenkt å ødelegge Al Aqsa-moskéen, eller at vi vil endre på status quo på stedet. Bare løgner. Sannheten er nøyaktig det motsatte. Vi har forpliktet oss til status quo på Tempelhøyden. Vi er nøye på å bevare de hellige stedene.»
Han tok Basel Ghattas kraftig fatt for å ha rettferdiggjort dobbeltmordet på Eitam og Na’ama Henkin, som ble skutt for øynene på sine fire barn, ved å si at «de var bosettere og ikke uskyldige.»
«Beklageligvis er det ikke bare den Islamske Bevegelse som oppfordrer til vold innenfor våre grenser, og jeg synes det er umulig å ta opp denne saken uten å si dette. To unge foreldre, Na’ama og Eitam Henkin ble slaktet ned foran sine barn. En av dem som sitter her som medlem av dette hus, sa «Henkin-paret var bosettere. Du kan ikke forholde deg til dem som uskyldige sivile.» Hva betyr det? At det er tillatt å myrde Nehemia Lavi og Aharon Banita, og hundretusener av andre israelske borgere?
Times of Israel
IsraelNationalNews
Jerusalem Post
Et utvalg nyhetsartikler om den terrobølgen jødene opplever nå:
To knivstikkingsangrep i Jerusalem på én time (Ynet)
Mistenkt mener han handlet i selvforsvar og ikke er en terrorist etter å ha kjørt over en soldat og knivstukket tre andre (Times of Israel)
Væpnet med steiner og kniver vokser «Oslo-avtalens barn» opp (Times of Israel)
Dramatisk film om angrepet i Jerusalem (IsraelHayom)
Raketter fra Gaza for tredje natt på rad (IsraelHayom)
«Gutten løp mot meg og skrek «hjelp meg!»» – Om den 13 år gamle gutten som ble knivstukket mens han syklet i Jerusalem. Han ble kritisk skadd. (Jerusalem Online)
Taxisjåfør i Tel Aviv: «Arabisk passasjer prøvde å knivstikke meg» (Jerusalem Online)
Film viser israelsk politi som skyter ned en palestiner under raserianfall med kniv (Algemeiner)
UNRWA-lærere fortsette å glorifisere palestinsk terror på Facebook til tross for klager (Algemeiner)

UNRWA-lærer glorifiserer terror
UNRWA-lærer glorifiserer terror (Bilde fra Facebook)Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: