‘- Han er i live. – Og han er ikke uskyldig.

Pisgat Zeev. Foto. Vadim Akopyan, Creative Commons
Pisgat Zeev. Foto. Vadim Akopyan, Creative Commons

«For det første: Han er i live. Og for det andre: han er ikke uskyldig.»
Med disse ordene satte Israels statsminister den palestinske presidenten Mahmoud Abbas på plass, etter at sistnevnte hadde påstått at en barneterrorist var «henrettet» av israelske myndigheter.
«Israel henrettet barnet Ahmed Mansara med kaldt blod, akkurat som de gjorde det med andre barn i Jerusalem og andre palestinske territorier,» sa Abbas.
Det var under en pressekonferanse nå i kveld at Netanyahu tok opp den pågående terrorbølgen som herjer Israel.
Gutten på 13 er ikke bare i live, men han får medisinsk behandling av Israel. «Han fikk en grundig evaluering med de mest moderne metoder som er kjent i moderne medisin, og det er ikke blitt spart på noe i hans behandling.» Han ligger på Ein Kerem-sykehuset, og en representant fra sykehuset sier at pasientene der «får den beste behandling uten hensyn til nasjonalitet.»
PLO forsøkte å endre Abbas uttalelser i ettertid, og hevdet at gutten var blitt «skutt». Det var han ikke. Han var blitt kjørt på av en bil mens han løp omkring i en sterkt trafikkert gate med en svær kniv og lette etter ofre han kunne stikke. En 15 år gammel medhjelper av gutten, fetteren hans, ble derimot skutt og drept av politiet i det han angrep dem.
En film fra et sikkerhetskamera viser de to guttene jage etter ofre, før de stikker ned en mann i 20-årene. Etterpå stikker de en gutt på 13 på sykkel. Han kommer fra butikken, hvor han har kjøpt godteri.
Netanyahu kalte uttalelsen «den nye, store løgnen», etter at Abbas i det senere har fått det for seg at Israel ønsker å endre status på Tempelhøyden. Den våkne leser har fått med seg at også norske journalister kaster seg på denne bølgen og bringer videre Abbas vanvittige påstander som om det var virkelighet, – mot bedre vitende Hans Rustad skriver:
Falkenberg Mikkelsen vet at påstandene om at Israel har planer om å overta Tempelhøyden er det rene sludder, men det får han seg ikke til å si. Da må han arrestere de palestinske lederne som blåser til ilden. I stedet velger han den nøytrale versjonen: “Mange palestinere mener at Israel har planer om å overta Tempelhøyden”. Så kan han supplere egne fakta: Det har vært flere høyreorienterte på besøk på høyden. Ergo: Mistankene er ikke tatt ut av løse lufta.
Ingenting om at PA-styret har blåst til ilden og innbilt palestinerne at jødene ikke har noen historisk tilknytning til Jerusalem.
Ynkelig? Ja, overskriften påpeker nettopp det: «Ynkelig av Falkenberg Mikkelsen«. Fordi:
Enhver oppegående person, og Falkenberg Mikkelsen er ikke dum, vet at eierskap til Jerusalem er ett av islamistenes viktigste kort. De skal gjenerobre byen.
På hjemmebane derimot, kan Abbas si akkurat hva han vil. Arabere er så mottagelige for løgner, samme hvor usannsynlige de er. Situasjonen under den andre intifadaen, som man påsto kom av at Ariel Sharon tok en tur på Tempelhøyden, var like mye at araberne mente Israel undergravde – bokstavelig talt – høyden. At det var arkeologiske utgravninger, og at araberne selv hadde fjernet tonnevis med arkeologisk materiale, sa ikke norske medier noe om.
Man setter seg med andre ord frivillig på nivå med religiøst overtroiske muslimer uten noen særlig utdannelse. Man adopterer frivillig en banal livsanskuelse basert på Abbas ønske om å blåse liv til en religiøs intifada, som Rustad uttrykker det.
Dertil kommer det faktum at blodanklager er en av de eldste og mest primitive former for jødehat og antisemittisme som eksisterer. Man skulle tro at europeere, – nordmenn – holdt seg for gode til slike anklager, bare et par generasjoner etter at Europa med samlede anstrengelser klarte å ta livet av 6 millioner av dem.
Netanyahu sa også på konferansen at han var klar for møter med Abbas når som helst. Men det hjelper ikke å mye, for «Abbas vil ikke møte meg.» Han sa at dersom Abbas var en partner for fred, så ville han først og fremst ha gjort det han kunne for å stanse terrorbølgen.
Netanyahu ble spurt om en reaksjon på USAs kritikk av Israel for å bruke «for mye makt.» Han svarte at beskyldningene er feilplassert. «Hva ville soldater i New York, London eller Paris ha gjort?»
«Israel gjør det landet må for å kjempe mot terror» på samme måte som «ethvert annet land vil gjøre det.»
På spørsmål om hvor lenge denne bølgen kan vare, svarte statsministeren at arabisk terror har kommet og gått i bølger helt tilbake til de dødbringende arabiske opptøyene i 20-årene. Men den virkelige grunnen har aldri vært noe Israel har gjort. Man har gitt fredsforhandlingene skylden etter at man snakket sammen i 1994 under Oslo-forhandlingene, og i det senere har man brukt argumentet «mangel av en politisk horisont,» men den virkelige grunnen er at de ønsker at Israel skal opphøre å eksistere.
IsraelNationalNews
Document.noStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: