NRK: – De kaster opp og besvimer

NRK 16.04.2015- Gir dette et riktig inntrykk av rettsstaten Israel?
NRK 16.04.2015- Gir dette et riktig inntrykk av rettsstaten Israel?

NRK er gjennomført. Den skal de ha. Når noe negativt kommer opp om jødenes stat, eller israelske jøder, er de straks på hugget. Eller for å spørre deg som leser: – hvor ofte kan du huske at NRK har bragt deg positiv informasjon om de brilliante jødiske vitenskapsmenn som har vunnet nobelpriser opp gjennom tidene? Eller andre, svært høyt hengende priser – i fysikk, kjemi, matematikk, eller på kulturelle arenaer?
Hvor ofte har de presentert medisinske nyvinninger og oppdagelser, nye behandlingsmetoder, medisinske gjennombrudd, ikke minst når det gjelder sykdommer som hele verden plages av: kreft, Alzheimer, Parkinsons?
Skriver NRK noe når israelske organisasjoner sender nødhjelp til andre land etter naturkatastrofer, eller staten Israel bistår, eller tilbyr seg å bistå, etter jordskjelv, flom eller terror? Hva med tekniske nyvinninger, enten det går på informasjonsteknologi, hvor den jødiske staten er absolutt i verdensklasse, avansert jordbruk, eller avanserte energibesparende oppfinnelser på samferdsel som bil og sykkel, eller det enkle faktum at Israel er den nasjon i verden med flest start-up-bedrifter? Eller når israelske TV-serier vinner suksess over hele kloden, og konseptet kopieres og skamroses i bransjen? Kulturevenementer av gigaformat i Israel?
– DE PRØVDE Å DREPE OSS. NÅ ENDRER VI VERDEN
Les gjerne denne artikkelen, under den treffende vignetten «de prøvde å drepe oss. Nå endrer vi verden.» Er NRK med her på noen måte? Dette burde ha generell nyhetsverdi for en nordmann ettersom alle detaljer ellers, hva den jødiske staten angår, om de er negative, har enorm interesse for statskanalen.
HVILKEN SIDE ER NRK PÅ – EGENTLIG?
Altså: når noen anklager den jødiske staten, eller noen, spesielt islamistiske terrorister, angriper den jødiske staten så Israel må forsvare seg og sine kjære, er de der. Da er NRK klar. I staben har de mennesker som er så ensidige i sin fremstilling at det ikke kan tas seriøst; Sidsel Wold, Nils Butenscøn, og tidligere (til 2007) Odd Karsten Tveit, som sammen med usannferdige agitatorer som Mads Gilbert, Hilde Henriksen Waage, Kåre Willoch, blir hentet inn for å «kommentere» – det vil si spre bullshit om – enhver offensiv handling fra den eneste rettsstaten og det eneste demokratiet i mils omkrets i regionen, hver gang det står noe på. Sant eller usant, – frem skal det. Selv når opplysninger tilbakekalles og bevisene kommer som motbeviser løgnene, ser du sjelden noe dementi fra statskanalen vi lønner over skatteseddel og pålagt lisensavgift.
Alt sammen vinkles så negativt som mulig. Konsekvent.
Slik som når menneskerettighetsorganisasjonen Human Rights Watch (HRW) anklager bønder («israelske bosettere») på «den ulovlig okkuperte Vestbredden» – ikke områder som er under «full israelsk sivil og administrativ kontroll» slik det fremgår av Oslo II-avtalen mellom Israel og Palestina-araberne, underskrevet av Israel og PLO, og bevitnet av statsledere fra USA, Russland, Jordan, Norge og EU, i et område som derved må betegnes som omdiskutert, ikke «ulovlig okkupert.»
Men dette blir for flisespikkeri å regne. Den gemene leser i Norge har googlet og vet selvsagt bedre. De har enorme kunnskaper om emnet etter over 10 minutters intenst søkearbeid, med 20 års målbevisst desinformasjonsarbeid fra Aftenposten, NRK og mange politikere, forfattere, filmskapere og andre kulturpersonligheter i bakhodet. Og det vet NRK.
Det er ikke noe særlig å utsette på selve artikkelen. Journalisten har utvilsomt gjort et greit arbeid, slik en journalist skal. Han presenterer en rapport HRW har kommet med.
Til slutt, etter å ha presentert denne, lar han den omtalte part komme til orde. Talsmann for bosetterne i Jordan-dalen, får komme med både argumenter og påstander uimotsagt. David Elhayani avviser HRWs påstander kategorisk, og argumenterer for hvorfor de israelske bøndene ikke ville hatt noen fordel av å ansette barnearbeidere og derved for det første bryte israelsk lov, og dermed miste eksportlisensen sin, og videre fordi arbeidet er såpass krevende at det uansett ikke ville lønne seg. Altså logiske argumenter.
I tillegg sier Elhayani helt klart at han står på samme side som resten av den siviliserte verden og den israelske stat, nemlig at han umiddelbart ville melde en overtreder til politiet om noen kom og viste ham en bonde som har barn i arbeid.
– HRW KRIMINALISERER LEGITIME SVAR PÅ TERROR
Journalisten kunne kanskje tatt med at Israel har kritisert HRW i årevis ikke bare for å være notorisk anti-Israel, men også for de metoder de bruker for å få frem sine rapporter. Professor i sammenlignende politikk, Gerald Steinberg, skriver i 2009 om organisasjonen: «Disse en gang så respekterte vaktbikkjer har blitt en del av arbeidet for å kriminalisere legitime svar på terror, gjennom falske beskyldninger om brudd på menneskerettighetene.»
SÅ HVORFOR SKAPER NRK DETTE BILDET AV JØDENES STAT?
Så da gjenstår spørsmålet: hvorfor gir NRK i sin tittel leserne det helt klare inntrykket med sitt valg av hovedtittel (- De kaster opp og besvimer, se bilde) av at jødene er kyniske slavedrivere? For det er den naturlige utledningen av dette for en leser som ikke klikker på linken og leser journalistens artikkel, men kun forholder seg til overskrift og ingress.
Teknisk sett har nok NRK sitt på det rene. De fremstiller ikke dette som egen oppfatning, her er både sitatstrek, man henviser til at dette er «anklager», og man gjør oppmerksom på at utsagnet er fra en HRW-rapport. Like fullt velger NRK å skape dette inntrykket. Døm selv.
NRK: Anklager bosettere for å bruke palestinere som barnearbeidereStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: