Nederland protesterer mot boikott av israelske produkter

Mark Rutte
Mark Rutte

I et brev til Moshe Kantor, president i Den europeiske jødiske kongress, EJC, skriver den nederlandske statsminister Mark Rutte at «jeg ønsker å understreke at Nederland er imot enhver form for utestengelse eller boikott av israelske produkter.»
Brevet var sendt som svar til Kantors brev til flere statsledere i EU, der han påpeker det urimelige i å plukke ut denne ene konflikten blant alle de mer enn hundre andre territorielle konfliktene på kloden og utpeke Israel som skyldig i mangelen på en fredsavtale; og at det i mange tilfeller arbeider PA-arabere i de israelske firmaene som rammes. Tiltaket fra EU er derfor ødeleggende for fredsprosessen.
Flere butikker i Nederland skal ha boikottet produkter fra bosettingene, selv om kjedene avviste at de hadde en slik policy.
En bestemmelse fra EU innebar at det påligger Nederland «å innføre EUs gjeldende lovverk straks og uten opphold,» gjør Rutte oppmerksom på i brevet til Kantor.
Den britiske utenriksminister William Hague er ikke fullt så tøff i tonen.
«Jeg er redd jeg er uenig i dine tanker om EUs forbud mot produkter fra bosettingene,» skrev han. «Bosettingene er forbudt etter Folkeretten, og et hinder for fred.»
Times of Israel
Les også:
Israel vurderer mottiltak mot EU
Ashton vil ha fortgang i jødefiendtlige retningslinjer
Tidligere EU-ledere ivrer for press på IsraelStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: