Miami: Terrorangrep mot synagoge avverget

aventuraEn radiostasjon i Miami meldte sent søndag kveld at FBI hadde arrestert en mann som hadde planer om å angripe en synagoge med eksplosiver, skriver Times of Israel.
Det var Aventura Turnberry Jewish Center som skulle angripes. Vi snakker om ganske store jødiske sentre – i sør-Florida er det over en halv million jøder. Bare i Miami sentrum regner man 123.000, og i det området man kaller Miami Beach (en rekke av øyer langs fastlandet utenfor selve bykjernen, se kart) er det 15.000 jøder.
Mannen ble arrestert før han kom så langt at han ble en reell trussel for folk, og FBI skal ha lagt en felle for ham. Han skal muligens ha konvertert til islam, og det føderale politiet skal ha opptrådt som mulige medsammensvorne for ham for å få ham på kroken.
Planen skal ha vært å kaste eksplosiver over gjerdet til synagogen ved starten av sabbaten, den siste dagen i jødisk påske, eller Passover.
Den konservative synagogen betjener rundt 800 familier, et blomstrende jødisk samfunn i området Aventura, rett nord for North Miami Beach, skriver de selv på websiden sin. Synagogen står for opplæring i jødiske verdier, åndelig gudstjeneste, tjenester for samfunnet, og støtte til Israel.
Synagogen har egen barneskole og Holocaust-senter, i tillegg til flere festlokaler for utleie.
Jødiske samfunn i Europa og USA advarte mot økende antisemittisme i fjor, og Senatet i USA bevilget også ekstra penger for beskyttelse og vakthold til synagogene i landet, under det såkalte Nonprofit Security Grant Program (NSGP).
“Vi har sett en urovekkende økning i trusler og angrep mot institusjonene i samfunnet vårt. Når finansieringen er ferdig under NSGP, vil det ikke bare øke sikkerheten, men det vil også være et uttrykk for solidaritet og støtte overfor slike trusler,” sa Nathan Diament, som er informasjonssjef for den ortodokse foreningen. Uttalelsen kom i juni 2015, etter at et panel i Senatet stemte ja til å øke bevilgningene fra $13 millioner til $25 millioner (i overkant av 200 millioner norske kroner med dagens dollarkurs.)
miamiStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: