Menneskerettighetsorganisasjoner med doble standarder

condemn_khaybarMenneskerettighetsorganisasjoner oppfordres til å engsasjere seg mot antisemittiske miniserier under Ramadan.
Human Rights Watch og Amnesty International har offentlig slått fast at antisemittisme har med menneskerettigheter å gjøre. Men de har til nå ikke én gang fordømt den endemiske og farlige arabiske antisemittismen som blir vist daglig i arabiske medier.
I juli kommer det en miniserie på TV som den arabiske verden har sett frem til og har høye forventninger til. De som har laget serien har ikke lagt skjul på at poenget med serien er å demonisere jødene helt fra Moses’ tid opp til i dag. Med andre ord er serien laget for å få arabere til å hate jøder, skriver den ansvarlige bak nettstedet Elder of Ziyon, Eldad Tzioni fra USA. Han har laget et opprop som vi oppfordres til å støtte.
Dette er en særdeles essensiell sak innen menneskerettigheter, skriver forfatteren videre, og det er en skandale at Human Rights Watch og Amnesty ikke har tatt opp saken. Heller ikke de mange andre antisemittiske sendingene i arabiskspråklige medier er viktige nok for disse organisasjonene.
En fordømmelse ville vist arabiske kringkastere at slikt hat ikke er akseptabelt, og at de arabiske landene må forholde seg til samme menneskerettighetsstandarder som enhver annen nasjon på jorden.
Elder of Ziyon har mer detaljer om sendingene her. Blant annet påpekes det faktum at søkeord som «arabisk antisemittisme» eller «muslimsk antisemittisme» ikke gir noen treff på organisasjonenes hjemmesider, mens antisemittisme ofte nevnes sammen med islamofobi. Vi vet godt at dette er to vidt forskjellige ting som overhodet ikke kan sammenlignes.
– Sett på bakgrunn av at man i den arabiske og muslimske verden hver eneste dag ser slike hatefulle ytringer i mediene, er det mildt sagt påfallende at slike «menneskerettighets»organisasjoner har en slik «blind flekk» og ikke tør å dømme arabere eller muslimer, men bruker helt andre standarder enn de bruker overfor vestlige land, skriver forfatteren.
Vil du signere oppropet? Vær med og legg press på disse organisasjonene. Få dem til å innrømme sin dobbelstandard. Link her.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: