Margot Wallström – politisk blind?

Margot_Wahlström. Foto: Johannes Jansson/norden.org
Margot Wahlström. Foto: Johannes Jansson/norden.org

Sveriges utenriksminister Margot Wallström, Socialdemokraterna, åpenbarte i dag en type forståelse for radikaliseringsproblemet som ikke kan betegnes som annet enn rent jødehat. Dersom dette er representativt for partiet hennes, kan det moralske lavmålet forklare ganske mye av det som kjer i landet i dag.
Det var i et intervju i svensk TV at hun uttalte om palestinerne at de har to valg: «Acceptera desperat situation eller ta till våld»
En slik holdning til terrorisme betyr i praksis at hun mener Israel er skyld i den vold araberne utøver mot sivile og andre mål. Det betyr også at hun mener Israel er skyld i den vold araberne utøvde før staten Israel ble opprettet. For eksempel massakren på 67 jøder i Hebron den 23. august 1929. Eller mener hun kanskje at det er en forskjell på jødehat mot jødene i Hebron i 1929 og jødehat i Hebron i 2015? Tydeligvis.
Vi får se når terroren rammer Skandinavia om den svenske utenriksministeren greier å overføre logikken på sitt eget land og folk. De tilreisende terroristene i Paris hadde i alle fall ingen desperat situasjon, flere av dem bodde ikke en gang i Frankrike.  Tvert imot hadde de vel, som 9/11-terroristene, et langt bedre liv i vente i kristne Vest enn de noensinne kunne drømme om i sine respektive muslimske land.
Israel reagerte også sterkt på uttalelsen. «Det ser ut som om den svenske utenriksministeren er hardt rammet av total politisk blindhet», sa talsmann for det israelske utenriksdepartementet, Emmanuel Nahshon. «Denne blindheten kan lede til en tragedie.»
For Sveriges del er det nok på høy tid å handle, om det ikke allerede er for sent. Sverige scorer usedvanlig høyt på antall voldtekter og andre sexforbrytelser, gjengrelatert vold, og byer som Malmö, Göteborg og Stockholm fremtrer for verden utenfor som segregerte. Det har vært en bølge av granat(!)angrep – også mot politiet, og drap både begått av innvandrere og av høyreekstreme. Folk er redde. Ta gjerne en titt her om du er i tvil om at landet er ekstremt. Landet har også den høyeste andel av fattige i Norden.
Jøder i landet er utrygge, de trues av ekstreme muslimer, og de flytter ut av innvandrertette områder som Malmö, selv politiet er utrygge, for ikke å snakke om brannvesenet, som ble kastet stein på mens de prøvde å slukke brannen i en moské i Malmö. En svensk jøde søkte i 2013 om asyl i sitt eget land for å sette søkelyset på problemet.
Ikke desto mindre blir uhyggen og volden konsekvent bortforklart og fortiet av politikerne, embetsverket og pressen. Sverige hadde i 2014 1,44 millioner anmeldte lovbrudd. Norge hadde rundt 253.000.
Er Sveriges utenriksminister politisk blind på mer enn en måte? Her er Margot Wallströms syn på eget land (uthevning foretatt av oss):
”Sverige har en stark röst i världen. Det har vi tack vare vårt långsiktiga och globala engagemang. Vår höga trovärdighet i internationella sammanhang bygger på en genomtänkt utrikespolitik i frågor som gemensam säkerhet, mänskliga rättigheter, demokrati, bistånd och utveckling. Det ska vi dra nytta av och utveckla vidare.”
 Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: