Maktens språk

Grunnet ferieavvikling med vanskelig tilgjengelig linje har dessverre produksjonen gått noe smått i disse viktige tider. Vi er imidlertid tilbake, og bringer våre bidrag til at du skal få en mer balansert oppfatning av hva som skjer i forbindelse med Israels operasjon mot Hamas i Gaza, den tredje i sitt slag.
Det virker som om Israel denne gangen er mer innstilt på å gjøre operasjonen ferdig enn de to foregående. Statsminister Benjamin Netanyahu har vist stor vilje til å forhandle med Palestina-araberne, men har nå sett at denne døren er lukket.
Isolert sett, hadde det ikke vært akkurat Israel dette gjaldt, hadde ingen vært i den ringeste tvil. Så mye er klart. Intet demokrati kan la sin befolkning over tid beskytes av raketter og missiler, samme hvor godt det beskytter seg med defensive tiltak, som bomberom og det høyteknologiske forsvarssystemet Iron Dome.
At norske medier og politikere i kjent stil kjører sin svertekampanje så snart noe beveger på seg i Midtøsten, er ikke overraskende. Norge har ingen høy stjerne i Israel. Man må noen ganger forklare hva man står for før skepsisen avtar. Landet vårt har dessverre fått ry på seg for å være ett av de mest antisemittiske land i Europa. Det sier ikke lite, gitt et etterkrigs-Europa som gir jødene svært dårlige kår. Til skam for statsledelsen i landene som ikke greier å beskytte sin jødiske befolkning.
Antisemittisme oppstår ikke som en fysisk reaksjon som et kulelyn ved temperaturspenninger i atmosfæren, eller passivt som flom etter helt uventete mengder nedbør. Antisemittisme oppstår når mennesker med anti-jødiske og anti-israelske holdninger åpner munnen. Vi har i denne tiden vært vitne til klassiske angrep på Israel og jødene som overgår enhver anstendighet. Fra NRKs faste gjeng av propagandister for Palestina-araberne, som Sidsel Wold, Odd Karsten Tveit og Mads Gilbert med flere, men også som nevnt i siste leder, Den norske kirke, i dette tilfellet i Stavanger.
Også politikere åpenbarer etter hvert hva de står for, og vi skal prise oss lykkelige for at Jonas Gahr Støre ikke er i regjering lenger. Han hadde ført elendighet over landet med sine synspunkter og sin lefling med islamismen.
I går onsdag har Israel arrestert og forhørt flere titalls Palestina-arabere. Mange Hamas-medlemmer har overgitt seg. Det er rart med livet. Når man ser at de valg man har tatt, uvilkårlig vil føre til døden, er nok livet fristende for mange som enda ikke har overgitt seg til Allahs krav om blodig kamp mot jødene, sånn tross alt.
Terroristene kom ut av sine skjulesteder med hendene over hodet, kledd i bare underbukse for å avdekke om de eventuelt bar våpen. I fangenskap i Israel vil de bli ytterlige forhørt. De som ikke hadde noen tilknytning til Hamas, ble løslatt etter forhør.
Yisrael Katz, Israels samferdselsminister, la ut på sin Facebook-konto et bilde som viser fangene, på to rader med hendene over hodet. Så mye som 150 Palestina-arabere totalt skal ha overgitt seg i denne omgang.
Operasjon «Protective Edge» fortsetter. Etter det israelske politikere sier, vil det fortsette med uforminsket styrke så lenge som det er nødvendig. Også Israels forhandlingsleder Tzipi Livni, justisminister i Israel, som høstet kraftig kritikk for sin kompromissvilje i forhold til PA-delegasjonens krav under samtalene, avviser fullstendig at det er tid for noe våpenhvile nå.
– Det har ingen ting for seg strategisk sett, å «betale for stillhet», sier hun. Det er enda for tidlig å si om vi har nådd det nivå av avskrekking vi skal være på. Jeg er for avskrekking, jeg er for å foreta militære operasjoner mot Hamas til de ikke tør lenger.
Dette siste er noe å merke seg for kosepolitikerne her i Norge, som verken lever med terrorhverdagen israelerne, særlig i sør, har levd med i årevis, eller kjenner verken regionens brutalitet eller islam. At man etter å ha sett TV-bilder fra Syria, eller om man leser nyheter på andre medier enn de norske, fremdeles ikke tar innover seg hvilket språk disse menneskene skjønner, er i seg selv utrolig. Her er det, som Livni sier, avskrekking som gjelder. Den som er sterk, regjerer. Er du svak, blir du den sterkes slave. Slik var det under Muhammed, og slik vil hans soldater ha det i 2014.
Men Israel er ikke noe lydrike for den muslimske ummah og vil aldri bli det. Derfor må Israel være sterkt, og regjere med makt, til fienden forstår hvem som bestemmer. Så lang tid det måtte ta.
Lengden på operasjonen bestemmes derfor av Hamas.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: