Lokalpolitiker utvist grunnet jødehat

Aysegul Gurbuz (faksimile fra BBCs nettside)
Aysegul Gurbuz (faksimile fra BBCs nettside)

Aysegul Gurbuz, Labour-medlem og med i bystyret i Luton, et område nord for London, har blitt utvist fra partiet sitt.
Årsaken var antisemittiske utsagn lokalpolitikeren publiserte på sin Twitter-konto.
Ett av utsagnene fra Gurbuz var at Hitler var “historiens største mann”.
En annen gang tvitret hun et ønske om at Iran burde utvikle et kjernefysisk våpen som kunne “fjerne Israel fra kartet.”
Labour-leder Jeremy Corbyn, som for øvrig selv har meninger som godt kan ses nøye på, se her, her og her, sier i en kommentar at folk som kommer med antisemittiske uttalelser, “automatisk melder seg ut” av partiet. Partiet har suspendert henne, og har igangsatt en etterforskning.
“Vi har suspendert, og vi kommer til å suspendere, ethvert medlem som oppfører seg slik”, sa han i et TV-show.
Aysegul Gurbuz ble valgt inn i bystyret i mai 2015, og uttalelsene falt før denne tid. En talsmann for styret sa at de var “sjokkert av uttalelsene.”
Det hører med til historien at Corbyn sist torsdag ble kritisert av en jødisk leder i landet for ikke å ta problemet med antisemittisme alvorlig nok. Som sosialdemokrater flest støtter han Palestina-arabernes krav på den bitte lille landstripen som heter Israel – et område på størrelse med sør-Trøndelag som har vært jødisk i tusenvis av år, og hvor man stadig finner nye bevis på jødisk tilstedeværelse.
Som om ikke Bibelens historie var nok.
Problemet med å støtte arabernes krav er ikke at disse ikke skal ha noe sted å bo. Problemet er at man ikke på samme tid kan akseptere arabisk herredømme over et område, samtidig som man aksepterer at det er jødene som har herredømme der.
Støtter man ukritisk palestinernes krav om at jødene skal ut eller at de skal gi fra seg suvereniteten til fordel for den mer moderne “multikulturalismen,” blir resultatet øyeblikkelig det samme som i resten av Midtøsten: kaos, rasisme, krig, sharia. Også selv om flertallet skulle ønske dette. Flertallet har ikke alltid rett. De er bare flest.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: