Kritiserer Ban Ki-Moon for å fordømme terrortunnelene

Mahmoud al-Zahar (Foto: Abed Rahim Khatib / Flash 90)
Mahmoud al-Zahar (Foto: Abed Rahim Khatib / Flash 90)

Mahmoud al-Zahar, høytstående Hamas-leder, kritiserer nå FNs generalsekretær, som i går var i Israel og fikk se tunnelene Hamas hadde gravd inn i Israel for å kunne utføre terrorangrep.
Det ble i går publisert bilder fra Ki-Moons besøk, og han ble sitert på at han «var sjokkert over tunnelene som var brukt til infiltrasjon for terrorister» og at «ingen skal måtte leve med en konstant trussel om og frykt for raketter og tunnelgraving under bakken».
Dette falt Hamas-lederen tungt for brystet. Det er ikke så vanskelig å forstå hvorfor når man kjenner til Hamas’ tankegang og formålsparagrafer, men for nordmenn flest, som har latt seg (des)informere av NRK og andre, som fremstiller Hamas nærmest som en motstansbevegelse, og i en årrekke har kommet med udokumenterte påstander om at Israel bryter internasjonal lovgivning, at landet okkuperer ulovlig og lignende, skal det godt gjøres å sile ut fakta fra desinformasjon.
Saken er at Hamas er helt overbevist om at de har rett, at de har guddommen (i deres terminologi Allah) på sin side, og at Israel er et fremmedelement i området. Aller helst vil de, ut fra tankegangen vi etter hvert kjenner ganske godt fra IS og andre terrorgrupper, underlegge seg hele regionen i et stort regionalt kalifat.
FNs generalsekretær er en «politisk hykler», hevder Hamas-lederen. På nettsiden til den PA-arabiske al-Resala sier han at «okkupasjonen» og Israels arsenal av kjernefysiske våpen er langt farligere enn angrepstunnelene. Han beskyldte FNs lederskap for «doble standarder.»
Årsaken er selvsagt at terrorgruppen i fullt alvor mener deres kamp mot sivile israelere, og at deres kamp for å få Israel bort fra regionen, er fullt legal, og fullt på høyde med statsmannskap og ellers andre statlige aktiviteter som drives verden rundt.
Times of IsraelStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: