Krigen mot Israel

Tausheten i norske medier er rungende.
Befolkningen i det sørlige Israel lever hver dag i frykt for rakettangrep fra Gaza. Etter at Israels kontroll over området ble gitt til araberne selv, og disse valgte seg den svært voldelige og ekstremt islamistiske organisasjonen Hamas til å styre over seg, fikk Israel slett ikke det forventede resultat av tilbaketrekningen.
Det vil si, israelerne selv forventet neppe noe fred. Til det har staten eksistert for lenge, og man har sett hva som skjer, og den tradisjonelt svært venstreorienterte majoriteten i landet har som kjent beveget seg bort fra «fredsdue»-politikken, og nærmest motvillig valgt seg en mer realitetsorientert regjering. Tross alt er det viktigste for de fleste mennesker sikkerhet. Dette er det til nå kun høyresiden i Israel som har kunnet tilby.
Men mediefolk og politikere i verden forøvrig, i særdeleshet Europa, er fremdeles utrolig naive. Nei, det er venstresiden som er det. Folk flest begynner vel etterhvert å få nok av pågående og aggressive muslimer som skal ha særrettigheter og unntakstilstander overalt hvor de bosetter seg, og flertallet vil nok ha seg frabedt massedemonstrasjoner i landene sine, hvor islamister ikke unnser seg for å true det landet som tok vennlig imot dem, flytning som de var.
Sammenholdt med det faktum at mediene i Norge i alle fall, ligger sterkt til venstre for gjennomsnittet, er det relevant å hevde at det i første rekke er mediene som tror, eller i alle fall later som om de tror, at bare Israel er ettergivende nok, så blir det fred.
For her hjemme har vi akkurat den samme problemstillingen som i Midtøsten-konflikten, bare i en annen målestokk. Ovennevnte presse, samt en del politikere, hevder kontinuerlig at det ikke er jødene de har noe imot, antisemittisme skal de værsågod ha seg frabedt. Men Israel – det er en annen sak. Og selvfølgelig er det ikke staten Israel man misliker, men politikken deres.
Når politikken israel har ført siden staten ble opprettet i 1948 likevel bare førte til utallige angrep og hundrevis av terrorhandlinger nær sagt uansett hva jødene tilbød av innrømmelser, inklusive nesten alle de områdene som ble vunnet under 67-krigen, minker mulighetene. Når terroren øker når man viser ettergivenhet, blir løsningen å distansere seg fysisk. Byggingen av sikkerhetsgjerdet førte eksempelvis til en nesten hundre prosent nedgang i selvmordsbombing.
Venstresiden har et problem med totalitære ideologier. Kommunismen tok de aldri noe skikkelig oppgjør med, så at man i dag leker med den ekstreme terroristorganisasjonen Hamas er helt på linje med at man i sin tid så på Mao og Lenin som helter.
Man lukker øynene for at araberne i Gaza etablerer rakettutskytningsramper og våpenlagre på sykehus og i skoler, og skyter dødbringende raketter mot barnehager i Israel, – fra boligstrøk i Gaza.
Åpne øyne har man derimot når jødene for å overleve må gjøre noe med problemet. Man fremhever drepte sivile i det tett overbefolkede Gaza, men innrømmer ikke jødene som ble angrepet, et milligram av rett til å forsvare sine kjære. Man later som om man ikke ser at skylden for samtlige sivile tap ikke ligger hos det landet som tilbød Gaza og Judea og Samaria i bytte for fred, men hos dem som startet beskytningen med sine barn og gamle kvinner som skjold.
Dette har ingen ting med ærlig journalistikk å gjøre. Hvorfor nevner man ikke den livsfaren sivile i Israel må leve med, når man rapporterer om et land som forsvarer seg mot terrorister? At norske myndigheter ikke selv gidder å innføre vedtatte endringer i sin egen beredskap, ikke en gang etter at flere titalls uskyldige ungdommer blir drept, betyr ikke at andre, ansvarlige regjeringer gjør det samme.
I dag morges kl 6 ble Israel igjen angrepet av arabere. I den vestlige delen av Negev-regionen i sør-Israel gikk alarmen i det såkalte Tzeva Adom-systemet. Innkommende missiler ble meldt. De første rapportene går på at et bolighus i Sderot ble truffet direkte, og en annen rakett eksploderte i utkanten av byen, uten å treffe noe vitalt. Hjemmet som ble truffet i morges, ble til alt overmål også i 2007.
Myndighetene i Sderot har tatt konsekvensen av at dette området er verdens mest bombeutsatte, og har bygget en skole som kan stå imot raketter. Betongvegger, forsterkede vinduer, en spesielt designet planløsning, og byggemetoder og materialvalg gjør at eksplosjoner motstås og spres i stedet for å ødelegge. Den videregående skolen i Shaar Hanegev kostet nærmere 160 millioner norske kroner, men kan tilby de 1200 elevene som går her en helt ny virkelighet.
Når alarmen går, lyder det: bli stående hvor du er.

httpv://www.youtube.com/watch?v=0ZO9KoqXLHU

Skolen tok to år å planlegge, deretter ytterligere to år å bygge. Også i skolegården er det tilfluktsrom som gir eleven beskyttelse når alarmen går, og de har sin 15 sekunders sjanse til å komme seg i sikkerhet og kan redde livet. Et laboratorium og en bilforretning er forsterket. Også hjørnene på bygningen er spesialdesignet for å avvise innkommende raketter.
For lærerne er dette en ny virkelighet. De kan konsentrere seg om å undervise, uten å være livredde for å bli truffet av raketter. Før skolen ble bygget, var det første elevene fikk kunnskap om på sin første skoledag, veien til tilfluktsrommet.
Shaar Hanegev-skolen åpnet i går, og den israelske presidenten Shimon Peres var til stede og talte til barna, som nå kan gå til skolen uten å være redd for sine egne og sine venners liv.
I de tolv årene siden rakettregnet fra Gaza startet, har livet vært utålelig for mange av innbyggerne. Åtte mennesker har blitt drept, hundrevis såret, og nesten alle i byen, 24.000 vanlige arbeidende mennesker, har blitt traumatisert av hyppige sirener og eksplosjoner.
Etter operasjon Cast Lead for tre år siden, har Hamas selv for det meste sluttet med sine rakettangrep, og det har stilnet av. Men til nå har det kommet rundt 440 raketter ifølge militæret. For det meste er disse avfyrt fra små terroristgrupper.
Aftenposten: Ingen ting om dette angrepet, men derimot en to setninger lang melding om et rakettangrep angrep den 26. august, da to fabrikker i Sderot ble truffet. Heller ingen ting om alle de hundrevis av rakettene som har blitt skutt mot sivile israelere de siste månedene.
Derimot er første treff om konspirasjonen om at Arafat ble forgiftet av Israel. Som kjent har familien hans lenge mistenkt Israel for å ha drept ham.
Dagbladet: ingen ting om angrepet
VG: ingen ting om angrepet
NRK: ingen ting om angrepet
Love of the land (Blogg)
Haaretz
Seattle Times

Støtt SMA

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644