Kidnappingen kanskje en illusjon?

Aftenposten på nett 15/6-2014
Aftenposten på nett 15/6-2014

En verden vrir seg i smerte over uskyldige kristne jenter som blir kidnappet av muslimske fanatikere som gladelig gjengvoldtar, tvangsgifter eller dreper dem – kanskje alt sammen. I den grad det kommer offentligheten for øre, har man også begynt å ta innover seg den smertefulle sannheten om kristnes kår i verden slik verden blir når muslimene får makt.
De moderate muslimene er ikke et problem i denne sammenheng. For de får aldri makt. De er ikke så interessert i å innføre islams mest ekstreme metoder, men de har heller ikke i praksis noe makt til  å stoppe islamistene. Kun i Egypt har man kunnet drive styrende islamister bort fra makten. Hva trengtes for det, annet enn rå makt?
Når jøder derimot blir rammet, er det andre boller. Vi har sett det i flere tiår. Siden 2001 spesielt, har den vestlige verden vært enige om at trusselen fra politisk islam er stor og farlig – for oss. Kampen jødene kjemper mot det samme, er en annen kamp.
Derfor blir det en annen skål når jøder bortføres, enn om en av «våre» skulle lide samme skjebne. De fargede jentene i Nigeria fikk en del oppmerksomhet riktig nok. Det hører til unntakene. Svarte mennesker får stort sett liten og ingen medynk eller oppmerksomhet, unntatt når de drepes eller plages i store antall. Vesten er selektiv slik sett. Man er seg selv nærmest, midt i alt snikksnakket om antirasisme og regnbuer.
Men nederst på oppmerksomhets-rangstigen står jøder. De blir beskutt av livsfarlige raketter i årevis. Who cares? De beskytter seg, med gjerder som varsler når noen – potensielt terrorister – prøver å forsere det uten kontroll. Jødene bringes for Haag-domstolen, og FN vet ikke helt hvordan ordlyd de skal gi den nye resolusjonen de må utstede mot landet deres. Og når alt kommer til alt er det jo heller ikke så rart at jødene i Norge plages, for en rekke mennesker mener at de burde tatt mer avstand fra denne fryktelige regjeringen i landet deres.
Så når tre uskyldige gutter så blir kidnappet av disse fryktinngytende, avsindige menneskene som bevisst og kynisk bruker drap, mishandling og bortføring av uskyldige mennesker, er det ingen stor grunn til empati. Tross alt er det jo slett ikke sikkert at de overholdet ble bortført. Det er jo ikke lenge siden torsdag kveld, tross alt.
En person foreslår ironisk at Aftenposten mener kidnappingen kan være en hallusillusjon. SMA tror kanskje det samme er tilfellet med de tusenvis av jødiske familier som har mistet sine kjære i terrorangrep eller aggressive kriger startet av araberne. Sorgen jødene har over disse tre guttene er nok ikke helt virkelig, som den ville ha vært for oss, dersom vi skulle, helt hypotetisk selvfølgelig, ha blitt rammet av en terroraksjon. Her i det norske Norge.
Spanias regjering sier forøvrig guttene er kidnappet «av politiske grunner» og ber Israel avholde seg fra «unilaterale» reaksjoner, eller «uproporsjonale» sådanne.
Aftenposten: Israel hevder palestinerne har kidnappet tre tenåringer
Times of Israel: USA, Canada og Spania uttrykker bekymring over kidnapping.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: