‘- Jødisk blod er ikke til salgs

Etterlatte protesterer mot løslatelsen av de arabiske terroristene utenfor militærfengselet i Ofir. Foto: Yonatan Sindel/Flash90
Etterlatte protesterer mot løslatelsen av de arabiske terroristene utenfor militærfengselet i Ofir. Foto: Yonatan Sindel/Flash90

Verden og Norge er opptatt med sine skiftende hendelser. Amerikanerne strever med å bortforklare sin overvåkning av vennene sine, og rett før dette skapte Edward Snowden store problemer for deres image i verden, bare avbrutt av Obamas skal-skal ikke overfor Syria. Alt sammen farlig nok, fordi et svakt USA betyr at Israel kan bli stående mer alene dersom naboene deres en dag velger å gjøre alvor av sine trusler om å utslette Israel.
Vi nordmenn begynner så vidt å merke baksiden av multikulturalismens fargerike medalje med mer enn et femtitalls ran i hovedstaden på et par uker, og medienes pubertale utfall mot Frp som det uvitende folket plutselig hadde gitt en plass i regjeringen, mot medienes vilje, fikk et lite avbrudd. At det er nettopp slike tilstander de slemme i Frp ikke ønsket og derfor ville ta skjeen i en annen hånd, har ikke gått opp for dem ennå.
I Israel er det helt andre, og alvorligere forhold som tar oppmerksomheten. Ikke mange linjene spanderes på det i norske medier. 26 nye dømte og fengslede terrorister skal frigis og overrekkes Mahmoud Abbas, PA-arabernes talsmann, en «forhandler» man ikke en gang vet med sikkerhet om han representerer PA-araberne.
Frigivelsen opprører israelerne. De etterlatte opplever frigivelsen som et slag i ansiktet, og er et alvorlig tilbakeslag for rettssikkerheten til de etterlatte. Avisen Arutz Sheva bruker betegnelsen «en liste av monstre» om terroristene som skal løslates.
De etterlatte har påklaget avgjørelsen om frigivelse, og det stilte rundt 3.000 mennesker i en demonstrasjon foran fengselet hvor disse fangene sitter. Men israelsk høyesterett har avvist klagen. Statsminister Benjamin Netanyahu sier løslatelsen er et ledd i Israels langtidsstrategi, noe som støttes av forsvarsminister Moshe Yaalon, som sier dette er «strategi», mens viseforsvarsminister Danny Danon ser det helt annerledes og sier dette ødelegger Israels muligheter også på lang sikt, fordi det oppmuntrer terrorister til å fortsette.
Kassem Hazem Shabir myrdet Holocaust-overlevende Yitzhak Rotenberg. Rotenberg var en polsk jøde som under nazi-Tysklands folkemord på jødene ble sendt til den beryktede Sobibor-leiren med familien. Han var bare en tenåring den gangen, men greide å flykte fra leiren, og deltok i undergrunnskampen mot nazistene. Etter bråk med engelskmennene, som prøvde å holde ham på Kypros, kom han seg til Palestina. Her ble han etter hvert med i IDF og kjempet under Uavhengighetskrigen i 1948.
Rotenberg arbeidet som bygningsarbeider. I en alder av 67 år ble han angrepet av Hazem og en annen terrorist. De hugget den eldre mannen med øks bakfra, og traff ham i hodet. Han døde to dager senere av skadene. Rotenberg etterlater kone og to barn.
Den andre terroristen, Abu-Musa Ali Atia, var i den forrige gruppen som ble løslatt som en «gest» overfor Palestina-araberne for at de overhodet vil sette seg ned ved bordet og diskutere forhandlinger om territoriene de tapte i en krig mot Israel som de selv startet. Ikke noe mindre.
Alabed Hilmi Amawi myrdet Yigal Vaknin, en ung mann på 22 år i 1993 rett før Yom Kippur-fasten. Vaknings kropp ble funnet i en hage i nærheten av hjemmet hans. Han etterlot seg foreldre og åtte brødre og søstre.
Awad Masalkha deltok i mordet på Vaknin, og drepte også en annen jøde, David Reuven, født i Irak. Reuven hadde tre barn og drev et minimarked i Petach Tikva. I 1991 kom Awad inn i minimarkedet hans, angrep Reuven, bant ham fast og slo ham til han døde. Han ble 59 år gammel.
Ahmed Damuni myrdet reservesoldaten Amnon Pomerantz i 1970, mens denne var på vei til reservist-tjeneste i Gaza. Pomerantz kjørte feil, og kom inn i landsbyen Al Burej. Han ble steinet og drept. Senere ble han og bilen hans satt fyr på. Han ble 46, og etterlot seg kone og tre barn.
Sharif Abu-Dahila drepte i 1991 sin sjef gjennom 15 år, Avi Osher. Osher, som var 40, hadde styringen med daddelfarmen i Moshav Masua. Sharif stakk Osher med kniv så han døde, og gjemte liket i en vingård. Osher etterlot seg kone og to barn.
Mustafa Ganimat og Ziyad Ganimat skjøt Meir Ben Yair (33) og Michal Cohen (32) ved Masu’a-skogen i 1985. Ben Yair etterlot seg kone og to barn. Cohen etterlot seg ektemann, to barn, en bror og en søster.
Al-Afu Shakir myrdet den 21 år gamle israelske soldaten Akiva Shaltiel i april 1985. Shakir og noen medhjelpere bortførte Shaltiel mens han var på vei fra sin base i Samaria til Rosh Haayin. Liket ble funnet nær Beit Aryeh. Han etterlot seg foreldre og fem søsken.
Mahmoud Haga myrdet Yosef Shirazi. Haga og en annen terrrosiet greide å svømme fra Aqaba i Jordan til Eilat i Israel i man 1992. Shirazi arbeidet som sikkerhetsvakt for det marinebiologiske forskningssenteret ved Det hebraiske universitet, og gikk for å sjekke noe han oppfattet som mistenkelige bevegelser utenfor forskningssenteret. Det var det siste han gjorde. Terroristene skjøt ham ned på kloss hold.
Muhammad Mukabal drepte 40-åringen Yaakov Shalom i 1990. Mukabal og en medhjelper stakk Shalom med kniv. De var begge ansatt hos Shalom på kjøkkenet i hotellet han drev. Gjenlevende er hans mor, to døtre og tre søsken.
Haza Yusef og Abdullah Bani-Hassan drepte de to lærerne Yosef Eliyahu og Leah Elmakayes i 1985. Lærerne holdt på å forberede en tur i det fri for elevene sine, da de ble tatt av terroristene. Eliyahu var 35 og hadde fem barn. Han ble skutt på kloss hold. Elmakayis var bare 19 år og ble kvalt til døde. Hun hadde vært frivillig i National Service. Hun etterlatte seg foreldre og tre søsken.
Yousef Abdel Hajj drepte Genia Friedman på 41 år i 1992. Han stakk henne med kniv og drepte henne mens hun gikk langs en hovedgate i Kfar Saba. Abdel Hajj knivstakk og skadet også faren hennes og to andre.
Ahmed Abdel Aziz, Usama Abu Hanana og Muhammad Turkeman myrdet Motti Bitton, 32, i 1992. Bitton var inne i en butikk som var eid av arabere da terroristene kom inn, skjøt ham og sprengte en eksplosiv ladning. Molly, kona hans, skjøt mot terroristene, og de flyktet.
Abed Rabbo Issa myrdet Ron Levy på 23 og hans kjæreste Revital Seri på 22. De to var på fottur i nordre deler av Hermon-fjellet i 1984, ved Cremisan-klosteret. Issa bant dem med tau, dro sekker over hodet på dem og skjøt dem.
Massoud Amar myrdet Ian Feinberg, 30. Han var advokat og arbeidet med å bedre de økonomiske forholdene i Gaza. I 1993 ledet han et forretningsmøte da terrorister braste inn i rommet og ba araberne om å stikke. De drepte Feinberg med øksehogg og geværskudd. Han etterlot seg kone og tre barn.
Under demonstrasjonen i går kveld holdt Feinbergs søster en følelsesladet tale, der hun fordømte «salget» av israelsk og jødisk blod «som en gest.»
Asrar Samarian og Musa Kara’an Musa drepte matematikeren og læreren Tzvi Klein, 44. De skjøt på bilen hans mens han var underveis fra Jerusalem til Ofra hvor han bodde. Han døde senere av skadene. Etter ham sitter kone og tre barn.
Ali Hader Razak drepte IDF-soldaten Guy Friedman i Betlehem i 1990. Terrorangrepet besto i eksplosiver som ble plassert ved inngangen til militærets guvernørbygning. Guy ble 19. Tilbake sitter foreldre og to brødre.
Ibrahim Muhammad Nasser og Muhammad Rafaa Karaja drepte reservisten Aharon Avidar i 1985, mens han var på vakt ved tollbygningen i Ramallah. Avidar ble 29. Han var gift og hadde en datter.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: