Jøder trakasseres ved 3500 år gammel grav

Rachels grav i dag, med massive sikkerhetstiltak for å beskytte mot terrorisme
Rachels grav i dag, med massive sikkerhetstiltak for å beskytte mot terrorisme

De gjentatte angrep mot jøder som besøker den gamle graven diskuteres nå i Knesset. 119 eksplosiver ble kastet mot stedet i fjor.
Innenrikskomiteen i Knesset har diskutert en sak som dreier seg om «kontinuerlig trakassering av jøder som besøker Rachels grav, Kever Rachel.» Etter tradisjonen ligger levningene av Torahens og Det gamle testamentets matriark Rachel.
Oslo-avtalene som ble inngått i 1993 garanterer jødene adgang til stedet, men arabisk mobb kaster ofte eksplosiver på besøkende, og på politiet og de militære som holder vakt på stedet.
Graven er rundt 3.500 år gammel, og har blitt forsynt med tykke sikkerhetsmurer. Årsaken er alle angrepene. Så mye som 199 eksplosive gjenstander har blitt kastet inn hit i 78 forskjellige angrep.
Antall angrep er likevel lavere enn man antok. I slutten av 2012 var det en topp, – i mai i fjor fortalte IDF at rundt 200 brannbomber og 90 improviserte innretninger hadde blitt kastet mot graven siden Operation Pillar of Defence i november 2012. Dette er et snitt på nesten to bomber hver dag.
Militæret har ved gjentatte tilfeller brukt tåregass for å løse opp med til tider massive arabiske opptøyene på stedet, men dette skal man nå se på, siden det også har en effekt på de tilstedeværende som er på plassen for å be.
Shachar Fireman, som administrerer stedet, kunne fortelle at grenspolitiet handler «raskt og aggressivt» dersom noen prøver seg med terrorangrep. På jubileet for stedet nylig var det rundt 100.000 besøkende på dette hellige stedet.
IsraelNationalNews
Rachels grav i tidligere tider
Rachels grav i tidligere tiderStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: