Jødehat også i Hong Kong

Hong-KongNylig skrev vi om jødehatet i Bangladesh, 550 mil fra Israel. Alle folkeslag er forpestet av hatet mot jødene. I dag reiser vi enda lengre. Hong Kong er rundt 7.764km fra Jødeland – Israel. Hva skulle tilsi at kinesere så langt fra jødefolkets opprinnelse har et så anstrengt forhold til dem?
Steven Kruger er en jødisk advokat som bor i Hong Kong. Han kjenner jødehatet på kroppen – ifølge ham selv inntil 40-50 ganger for dagen. Han sier klart ifra om hvor det kommer fra. Les hans historie.

Hong Kong er en by med nesten 8 millioner mennesker. Moderne. God urban forflytning av en masse mennesker med jernbane. God buss-dekning. Akseptabelt god offentlig skole og en noenlunde ærlig regjering.
Under overflaten er det mangler i samfunnet. Akseptabelt husvære er vanskelig å få tak i, så leiligheter er kjærkomne. De unge, også de som er i langvarige forhold eller er gift, bor med foreldrene sine. Fornyelse av nedslitte bosteder går langsomt. Ekstremt fattige bor i celler – leiligheter er oppdelt i små enheter med vertikale stålstenger imellom. Hver avdeling har plass til en madrass og noen eiendeler. Ett toalett må deles med ti eller flere andre mennesker.
Mat er dyrt. Mange mennesker har lange arbeidsdager med beskjedne lønninger.
Legg til jødehat på listen over sosiale mangler. (Jeg foretrekker “jødehat” og “judaisme-hat” fremfor “antisemittisme”, en misvisende betegnelse.)
Som hvor som helst ellers er det muhammedanisme i Hong Kong. Denne betegnelsen er nøyaktig, fordi “islam” innebærer en religion. Det er muhammedanisme – en militant totalitær ideologi forkledd som religion.
Forestill deg en lovlydig forretning som skalkeskjul for en mafia. De godartede egenskapene for dette skalkeskjulet endrer ikke på kriminaliteten til capo’en bak fasaden, hans løytnanter og dem som gjør grovarbeidet for ham. På samme måte er islam en front for muhammedanisme. De uskyldige egenskapene som front-“religionen” har, endrer ikke på patologien bak – avskyen for jøder, hatet mot judaismen, avskyen for sionismen, hatet mot Vesten, hatet mot de Judeo-kristne verdier, antipati mot moderne liv, kvinneforakten, og seksuelt misbruk av barn – begått av imamen, hans nestkommanderende og hans terrorister.
I Hong Kong uttrykker muhammedanere sitt jødehat ved frekkhet. Ved å vende ryggen til en jøde som passerer. Sperre veien for en jøde når han går nedover gaten. Spytting.
Alle muhammedanere som henger på gatene er men. Noen er sent I tenårene. De fleste er menn i 20- og 30-årene. Ingen tenåringsjenter. Ingen kvinner I 20- eller 30-årene. Disse mennene må nødvendigvis være begrenset til horeri og hemmelige forhold med samme kjønn. Jeg vet ikke hvor muhammedaner-familier bor.
I de siste seks månedene har jeg notert meg tilfeller av jødehat blant den generelle kinesiske befolkningen. Unge mennesker, middelaldrende mennesker, gamle mennesker. Mennesker med lav inntekt, og middelklassemennesker (etter påkledningen å dømme). Det var overalt. Kanskje uttrykt jødehat er en bieffekt av den onde BDS-bevegelsen.
Uttrykkene er variert. Man dekker nesen med en hånd. Oversatt: jøder stinker. Klør overkroppen med en hånd under armen. Oversatt: jøder er aper. Man lar hånden gli over strupen. Oversatt: vi skal myrde deg. Man stikker en finger i nesen. Oversatt: ______ you. Man stikker en finger i øret. Samme oversettelse.
En dag i forrige uke ble jeg beæret med en arm og en hånd som ble holdt rett nedover i en vinkel på 45 grader. Oversatt: det var en 90 graders variant av nazi-hilsen, hvor en arm og en hånd blir holdt rett oppover i 45 graders vinkel.
Han som hilste gikk mens han gjorde det. Han sto ikke i ro, likevel ble hilsenen beholdt i konstant stilling. Helt klart hadde han øvet på dette. Den spirende nazisten var et kinesisk barn. Han så ut som 16 eller 17.
En gang på en buss var det en vakker kinesisk kvinne, kanskje 25 år gammel, som holdt for nesen sin da jeg gikk popover midtgangen for å finne en sitteplass. Jeg holdt meg også for nesen og flyttet ansiktet mitt nær hennes. Hun ble krenket.
Andre uttrykksformer er uklar for meg. De bruker en hånd og napper på t-skjorten, flere ganger. En kompleks bevegelse av hånden over magen.
Å ignorere disse uttrykkene for jødehat begrenser dem ikke. Å herme etter dem reduserer dem ikke.
Det er slitsomt å etterape slike uttrykk for jødehat 30 eller 40 eller 50 ganger for dagen.
De mange forskjellige måtene den kinesiske befolkningen uttrykker jødehat på har endret livet mitt drastisk. Ingen flere spaserturer om kvelden. Ingen turer til dette eller det området for å titte meg rundt. Jeg forlater leiligheten min bare når det er nødvendig. Ekskursjoner må planlegges, slik at man får gjort så mye som mulig på en ekskursjon. Det begrenser antall ekskursjoner, og følgelig min blottstillelse for folk som uttrykker sitt jødehat.
Hong Kong er ikke Tyskland midt i 30-årene. Brunskjortene patruljerer ikke gatene. Det finnes ingen jødisk-eide butikker, så det finnes ingen knuste butikkvinduer. Ingen utstillingsplakater på fotstiene (Hong Kongsk for fortau) med tegn som ber Hong Kong’ere om ikke å inngå kommersielle interaksjoner med jøder. Ingen blir slått i gatene for å begå den forbrytelse å gå når man er jødisk. Ingen blir skutt i gatene for den grove forbrytelse det er å være i live når man er jøde.
Min antagelse er at forholdene for jøder i Hong Kong er mer eller mindre som de er i Londonistan. Forholdene for jøder i Hong Kong er ikke så ille som de er i Paris.
Ja, det er tid for å pakke vesken og dra. Reisemålet mitt vil være en himmel for jøder. Men det er ikke så mange himler. Den voksende stormen mot jøder rundt i verden vil få noen av de nåværende himler til å forverres, og vil få andre himler som finnes, til å forsvinne.

Forfatteren er en advokat som bor og arbeider i Hong Kong. Send mail til ham på [email protected].
IsraelNationalNews: Op-ed: Jødehat i Hong Kong 2016Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: