Jesus fra Davids by i Judea i Det hellige land Israel

Julehøytiden er tradisjonelt en tid for jødehat. Så også i år. Det er forutsigbart og primitivt, lite gjennomtenkt, men like fullt er det hat. Det går ikke an å skylde på manglende informasjon i informasjonssamfunnet av 2013. MIFF skriver om VG Helg, som kjører på med den etter hvert klassiske løgnen om at “Palestinas høygravide kvinner hindres i dag av murer, kontrollposter og trange fødestuer.”  Allegorien er selvsagt «Josef og Maria» som nå i VGs øyne ikke lenger får noen plass i Betlehem.
Hva er så løgnen?
For alle som har fulgt med de siste sytti årene eller så skulle det være temmelig enkelt å finne svaret på denne «vanskelige» julerebusen, – altså: hvem får ikke rom i herberget i Betlehem? Palestinere? Nei, det bor mange arabere i Betlehem. Nesten alle som bor i Betlehem er arabere. Kristne? Tja..  undertegnede har vært flere ganger i byen, men har aldri hatt behov for overnatting.
Men Josef og Maria var jøder. Josef kom fra det jødiske området Judea i Israel, og siden han var etterkommer av den jødiske kongen David, dro han til Davids by, altså Betlehem. Vi noterer oss at dette ble skrevet rundt år 70 e.Kr om en hendelse som hadde skjedd rundt år 0 – altså ca 632 år før en viss arabisk karavanerøver sto frem med sin nye politiske religion som alle i området måtte konvertere til om de ønsket eller ei.
Barnelærdom for de fleste, men blåst bort i dagens nærmest umettelige iver etter å tekkes noen eller noe.
Josef dro da fra byen Nasaret i Galilea opp til Judea, til Davids by Betlehem, siden han var av Davids hus og ætt,  for å la seg innskrive sammen med Maria, som var lovet bort til ham, og som ventet barn.
Lukas 2,4-5
Så – hva er situasjonen for jøder i Betlehem i dag? Israelske borgere har slett ikke adgang til Davids by i Judea. Men ikke bare for jødene er situasjonen vanskelig, kristne flykter også bort fra Betlehem, i likhet med det som skjer i størsteparten av den islamske verden. Det er sannheten.
Så hva har VG Helg altså gjort ved sin reportasje? De snur situasjonen på hodet, altså stikk motsatt av hva den virkelige situasjonen er i 2013. Dette er historieforfalskning, fortielse, relativisme, antisemittisme og dypt urettferdig.
Så har vi AUF, som vi har skrevet om før. Organisasjonen er ekstrem. I en tid der man skulle søke fred og fordragelse mellom folk, – om man er kristen eller ei er Jesu budskap om forsoning og tilgivelse et universelt budskap til alle – så velger organisasjonen å avbilde Josef, Maria og Jesusbarnet på sin julehilsen på nett: bak en stor mur, som de tre vise menn altså ikke får komme gjennom.
Altså – for deg som må ha dette inn med teskje: Jesus ble født i Betlehem. Men de tre vise mennene får ikke komme inn for å gratulere det lykkelige paret og tilbe det lille barnet, fordi noen har bygget en mur som hindrer dem.
Situasjonen slik den er i dag, er altså fremstilt stikk motsatt virkeligheten. Enda en gang: virkeligheten er at Betlehem er en arabisk by, hvor ingen jøder, og i økende grad heller ingen kristne får besøke sine hellige steder.

AUFs usmakelige julehilsen (faksimile)
AUFs usmakelige julehilsen (faksimile)

 
 Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: