Israelere flest ønsker ikke tilbaketrekning

Det jødiske samfunnet Beit El i Judea og Samaria. (Foto: Yaakov/Wikimedia Commons)
Det jødiske samfunnet Beit El i Judea og Samaria. (Foto: Yaakov/Wikimedia Commons)

En spørreundersøkelse viser at israelere flest ikke støtter innrømmelse av land, og de kan heller ikke forholde seg til Abbas som en «fredspartner.»
Majoriteten av israelere ønsker ikke å se Judea og Samaria i hendene på palestinske selvstyremyndigheter (PA) etter fredssamtaler, ifølge en undersøkelse som er gjort av Magdem-instituttet, skriver Israel National Post.
Undersøkelsen, som ble presentert for Knesset denne uken, viste at bare 39 % av de som svarte tror at Israel må trekke seg tilbake for å få fred med de palestinske araberne. 61 % trodde noe annet.
I tillegg viste undersøkelsen at 70 % av befolkningen «ikke kan forholde seg til (PA-formann) Mahmoud Abbas som en potensiell partner for en fredsavtale,» mens 30 % av befolkningen tror det motsatte.
PA peker konsekvent på «bygging av bosettinger» i regionen som om det var et hinder for fred, og har krevd at Israel trekker seg tilbake til våpenhvilelinjene fra 1949. For å tvinge Israel, truet Abbas for to uker siden med at dersom det ikke ble en stans i jødisk bygging i Øst-Jerusalem, Judea og Samaria, så ville fredssamtalene opphøre. Stansen var ikke tidligere nevnt blant forhåndsbetingelsene for denne runden med samtaler.
Abbas har gjentatte ganger sagt at dersom hans forhåndsbetingelser ikke blir møtt, så blir det ingen fred med Israel.
Men Judea og Samaria er av kritisk betydning for Israel. Ikke bare strategisk, men historisk, som «den jødiske sivilisasjons krybbe.» En deling langs de linjene som er krevd av PA ville også føre til at Tempelhøyden, jødedommens helligste sted, og Kotel (Vestmuren) ville gå over til de palestinske selvstyremyndighetene.
PA har allerede under samtalene formelt avvist å anerkjenne Israel som jødisk stat. Det slo de fast ved setningen «de arabiske stater vil aldri anerkjenne en jødisk stat.»
I tillegg sies det at formannen i PA vil inngå avtale kun dersom Israel gir palestinske arabere «rett til å vende tilbake», løslater terroristledere og trekker seg tilbake fra Judea og Samaria.
IsraelNationalNews.com

Støtt SMA

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644