Arabiske liga: Vil ikke anerkjenne Israel som jødisk stat

Blomsterdyrking i Israel
Blomsterdyrking i Israel

En konferanse i Kuwait utrykker «total avvisning» av Netanyahus krav, et krav som allerede er avvist av Abbas
En felles uttalelse fra konferansen onsdag gjør det klart at Den arabiske liga støtter Palestina-arabernes leder Mahmoud Abbas når han nekter å anerkjenne Israel som jødisk stat.
– KATEGORISK AVVISNING
«Vi uttrykker vår totale avvisning av kravet om å anse Israel som en jødisk stat», ble avslutningserklæringen etter den to dager lange konferansen i Kuwait.
Dette kom ikke som noen overraskelse på noen, ettersom man allerede søndag opererte med en foreløpig uttalelse som konkluderte med en «kategorisk avvisning» av Israel som jødisk stat, og man avviste «alt press på det palestinske lederskapet» for å få dem til å gå med på et slikt krav, skriver Times of Israel.
Israels statsminister Benjamin Netanyahu har gjort anerkjennelse av Israel som en jødisk stat til en sentral sak og et krav i fredssamtalene.
Abbas hevdet tirsdag at dette er noe Israel gjør bare for å stanse fredssamtalene.
Fra sidelinjen virker det unektelig noe underlig når Abbas sier,  – etter at Israel har gått med på å løslate 104 dømte mordere og terrorister for å blidgjøre ham nok til at han overhodet vil sette seg ned og snakke med sin motpart om fredsforhandlinger:
–  VIL IKKE EN GANG DISKUTERE SAKEN
«Israel har ikke latt en eneste anledning gå fra seg til å avspore fra USAs fredsanstrengelser. Dette innebærer å komme med nye krav, slik som kravet om å anerkjenne Israel som «jødisk stat.» Dette vil vi ikke en gang diskutere.»
Abbas skulle etter planen møte USAs utenriksminister John Kerry i Amman senere onsdag for å snakke om å fortsette samtalene. Disse var planlagt i slutten av denne måneden.
Kerry, som kanskje hadde håpet på å bli den som skapte fred i Midtøsten, ønsket å bringe partene nærmere hverandre med møtet. Han skulle også være i kontakt med Netanyahu via videokonferanse eller telefon.
Abbas, som på ingen måte kan sies å representere Palestina-araberne, men som likevel er «oppnevnt» både av FN, USA og til dels akseptert av Israels regjering som forhandlingspartner, har kommet med krav til Israel siden lenge før fredssamtalene begynte, – dette bare for å sette seg ned. De smertefulle innrømmelsene fra Israels side har på ingen måte blitt gjengjeldt av noen «gest» fra arabisk side. Langt derfra.
Les mer om løslatelsen av de 104 terroristene fra israelske fengsler.
DÅRLIG ERFARING MED FORHANDLINGER OG ETTERGIVELSE
Israels erfaring med forhandlinger er at de alltid mislykkes. Israel blir tvunget til enorme innrømmelser, og får ikke noe annet tilbake enn økt terror. Å gi etter for arabere blir tolket som svakhet.
Israel ga egypterne hele Sinai tilbake etter å ha vunnet krigen egypterne startet. Men i dag er Sinai en base for jihadister fra hele midtøsten, og til tross for fredsavtalen som forutsetter egyptisk fravær av militære styrker i området, er halvøyen nå full av egypiske militære med våpen.
Gaza ble gitt til araberne for at de skulle holde fred. Det tok ikke lang tid før Hamas tok kontrollen over området, og det lille landområdet er i dag en skrekkens enklave, med et totalt fravær av menneskerettigheter og demokrati for dem som bor der, og en eneste stor rakettutskytningsrampe for våpen smidd for Israels ødeleggelse. Rundt 13.000 raketter har blitt skutt mot sivile israelere siden Hamas tok over landstripen.
Det folk i Midtøsten forstår er makt. Egypt, Libya, Irak og flere av landene som har styrtet sine sterke ledere, er nå kastet ut i et sinnsvakt kaos. Religiøse krefter har fått makt, og den eneste rolige pletten i regionen er nå Israel. Der hersker demokrati, fred og menneskerettigheter. Landet har mat, arbeid, og kan hjelpe sine naboer.
Dette folket – jødene – er det nå araberne ønsker å ødelegge for. Dette folket er det Europa og USA presser for at de skal gi etter for kravene fra araberne. Det er ingen som seriøst kan tro at Abbas ønsker fred.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: