Israel under ild fra syd og nord

Mens NRK slår stort opp at Israel skyter varselskudd mot Syria, for første gang siden 1973, er hverdagen i Israel tøff. Det vesentlige for israelerne er at de blir beskutt. I motsetning til Syria er nemlig Israel et fungerende demokrati, og har et velfungerende forsvar. Så velfungerende at Syria har smakt følgene av det siden Yom Kippur-krigen i 1973, da de mistet Golan-høydene – for alltid – til Israel.

Slik går det med Israels fiender. I sør holder Palestina-araberne på med sitt. Her har det haglet med raketter. Rundt 70 missiler har landet i Israel siden lørdag. I morges ble fire israelere skadd av granatsplinter, skriver the Times of Israel.
PALESTINSKE SOLDATER?
Hva skriver så mediene om rakettilden, avfyrt av terrorister som ikke har annet mål enn å ramme flest mulig, sivile som militære? I går kom NTB med en melding hvor det het at «Det har vært spent i grenseområdet den siste tiden. Palestinske opprørssoldater har sendt raketter mot israelsk territorium, og israelerne har gjennomført luftangrep mot væpnede palestinere.»
Er de soldater, disse Hamas- og Al-Qaida-inspirerte terrorister, ultrareligiøse muslimer som har sverget død øver Israel, og som slåss for organisasjoner som har som erklært mål å utrydde landet Israel? Er de omfattet av Génèvekonvenasjonene og andre konvensjoner for soldater i krig? Pålegges de i såfall samme regler som Israel gjør som stridende part?
JØDENE FORSVARER SEG
Her er en del spørsmål det er naturlig å stille seg etter slik slendrian med begreper. Vi tror ikke et sekund at det er ubevisst. NRK viser i alle sin fremferd at Israel skal kritiseres uansett. I denne prosessen er det viktig å fremstille jødenes fiender som troverdige, aktverdige, humane, og i alle fall unnskyldt.
NRK har glemt et faktum. Nemlig at det ikke lenger er Israels fiender som råder marken. Det er ikke lenger de som hater jøder, som setter reglene. Israel – jødene – har blitt i stand til å forsvare seg og sine.
Miff om saken her…

Støtt SMA

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644